MÉS DE 60 MORTS I GAIREBÉ 200 FERITS

L'Estat Islàmic s'atribueix la matança durant un casament a Kabul

És el pitjor atac en mesos a la capital afganesa, mentre la població espera un acord entre els talibans i els Estats Units

Kabul (Afghanistan), 18/08/2019.- People survey the destruction after an overnight suicide bomb explosion that targeted a wedding reception in Kabul, Afghanistan, 18 August 2019. At least 63 people, mostly wedding guests from the Shi’ite Muslim community, were killed and more than 180 injured when a suicide bomber attacked a wedding hall in Kabul, Afghanistan. No group has claimed responcibility for the bombing. (Atentado, Afganistán) EFE/EPA/HEDAYATULLAH AMID

Kabul (Afghanistan), 18/08/2019.- People survey the destruction after an overnight suicide bomb explosion that targeted a wedding reception in Kabul, Afghanistan, 18 August 2019. At least 63 people, mostly wedding guests from the Shi’ite Muslim community, were killed and more than 180 injured when a suicide bomber attacked a wedding hall in Kabul, Afghanistan. No group has claimed responcibility for the bombing. (Atentado, Afganistán) EFE/EPA/HEDAYATULLAH AMID / HEDAYATULLAH AMID (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La policia afganesa ha confirmat aquest diumenge que 63 persones han mort i 182 han resultat ferides en l’atemptat suïcida perpetrat dissabte a la nit en una sala de Kabul on se celebrava un freqüentat casament, atac que ha despertat una onada d’indignació. L’Estat Islàmic (EI) s’ha atribuït avui l’autoria de l’atac.

En un comunicat difós a la xarxa social Telegram i la veracitat del qual no s’ha pogut comprovar independentment, l’EI ha explicat que primer es va immolar un atacant suïcida, identificat com Abu Asem al Pakistani, i posteriorment va explotar un cotxe bomba. “Quan les forces de seguretat van arribar al lloc, els mujahidins van fer detonar un cotxe bomba aparcat que va causar 400 morts i ferits entre els renegats i els membres apòstates de les tropes afganeses”, afirma el grup .

L’atac terrorista ha sigut condemnat també pels talibans, els insurgents que lluiten contra el Govern de Kabul, aliat dels Estats Units. “L’Emirat Islàmic [com s’autodenominen els talibans] condemna fermament l’explosió dirigida contra civils en un hotel de la ciutat de Kabul. Aquest tipus d’actes deliberadament barbàrics contra civils, incloent dones i nens, estan prohibits i són injustificables”, va dir el portaveu de la formació insurgent, Zabihullah Mujahid.

Múltiples enterraments

La cadena de televisió afganesa Tolo ha mostrat aquest diumenge imatges dels enterraments d’algunes de les víctimes, incloent-ne un en què van ser enterrats sis menors d’una mateixa família, mentre que la sala de casaments es va despertar amb els sostres i parets destrossats per la violència de l’explosió.

El cap del Govern, Abdullah Abdullah, ha qualificatl’“odiós i inhumà” atac de crim contra la humanitat mentre va presentar les seves condolences a les famílies de les víctimes.

Violència incessant

Notícies relacionades

Dimecres de la setmana passada, almenys 14 persones van morir i 145 més van resultar ferides un atac talibà amb un vehicle carregat amb una gran quantitat d’explosius contra una comissaria també a Kabul.

L’atac d’aquest dissabte va tenir lloc mentre s’espera que els talibans i els Estats Units arribin a un acord de pau. Dimarts passat, la formació insurgent va afirmar que l’elaboració de l’acord amb els Estats Units per buscar una sortida a gairebé dues dècades de conflicte a l’Afganistan “ha acabat”, tot i que van anotar que encara s’hauran de reunir després d’unes consultes finals i que la firma d’aquest document es farà davant de garants internacionals. 

Temes:

Terrorisme Kabul