TORNA D'ÀUSTRIA

Juncker interromp les seves vacances per ser operat d'urgència

El president de la Comissió Europea torna a Luxemburg per sotmetre's a l'extracció de la vesícula biliar

zentauroepp48586296 european commission president jean claude juncker speaks dur190612162714

zentauroepp48586296 european commission president jean claude juncker speaks dur190612162714 / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha escurçat les seves vacances a Àustria per “motius mèdics” per tornar al seu país, on serà operat d’urgència, segons va informar l’Executiu comunitari. “Ha sigut repatriat a Luxemburg per sotmetre’s a l’extracció urgent de la vesícula biliar”, va indicar la CE sobre el dirigent, en un comunicat.

En els últims temps, Juncker, de 64 anys, ha protagonitzat diversos episodis que han originat especulacions sobre la seva salut. El juliol de l’any passat, va tenir lloc un incident durant una cimera del’OTAN  que va desencadenar nombrosos rumors i va obligar la Comissió a donar explicacions sobre l’estat del dirigent.

Notícies relacionades

Unes imatges preses durant la foto de família dels líders de l’OTAN prèvia al sopar de gala mostraven com el primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, i el de PortugalAntónio Costa, van haver d’ajudar Juncker, que es mantenia dret amb dificultat, a baixar els esglaons del podi instal·lat per a la fotografia. Aquella mateixa nit se’l va veure assegut en una cadira de rodes.

Segons va explicar llavors la CE, la situació va ser deguda a un atac de dolor particularment agut provocat per la ciàtica que pateix des de fa anys, un problema recurrent i que, segons va dir llavors un portaveu comunitari, dificultava l’habilitat de caminar del president de la Comissió.