TENSIÓ EN AUGMENT

L'aeroport de Hong Kong cancel·la tots els vols per la multitudinària protesta

Pequín denuncia "signes de terrorisme" en els manifestants

aeropuerto-hong-kong / periodico

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

L’aeroport de Hong Kong ha cancel·lat tots els vols de sortida i arribada des de les 16 hores d’aquest dilluns (hora local) per la protesta que duen a terme per quart dia consecutiu els manifestants a les seves instal·lacions, segons han anunciat les autoritats de l’aeròdrom en un comunicat.

"Amb l’excepció dels vols de sortida que han completat el procés de facturació i els vols d’arribada que ja es dirigeixen a Hong Kong, tots els altres vols han sigut cancel·lats durant la resta del dia d’avui", ha afegit l’aeroport en la nota, en la qual informava també de grans congestions en les vies d’accés a l’aeroport i de la qual les places d’aparcament estaven totes ocupades.

Segons el diari local 'South China Morning Post’, la mesura ha sigut motivada pels "greus" incidents registrats en les instal·lacions, on els passatgers han tingut problemes per facturar o per passar els controls de seguretat.

Es tracta d’una decisió extrema per a aquest aeroport reconegut internacionalment per la seva eficàcia i que el 2018 va ser el vuitè més freqüentat del món, amb 74 milions de passatgers.

Milers de manifestants, la majoria vestits de negre, des de divendres estan congregats a la sala d’arribades de la terminal principal per "donar la benvinguda" i sensibilitzar els visitants estrangers sobre els motius de la seva protesta, amb cançons, lemes i distribució de fullets. Segons ha explicat un portaveu de la policia en roda de premsa, aquest dilluns s’han concentrat més de 5.000 manifestants a l’aeroport.

"Signes de terrorisme"

Notícies relacionades

Mentrestant, el Govern xinès segueix amb les seves advertències als manifestants i aquest dilluns ha assegurat que ha detectat "signes de terrorisme" en l’última manifestació que ha tingut lloc aquest diumenge.

"Els manifestants radicals de Hong Kong han utilitzat repetidament objectes extremadament perillosos per atacar els agents de policia, que ja és un delicte greu i revela els primers signes de terrorisme", ha denunciat el portaveu de l’oficina d’assumptes relacionats amb Hong Kong i Macau, Yang Guang.

Temes:

Xina Hong Kong