LA XACRA DEL RACISME

Indignació als EUA per una foto de dos policies a cavall portant un home negre lligat a una corda

El cap de la policia de Galveston (Texas) s'ha vist obligat a demanar disculpes per aquesta "humiliació innecessària"

galveston

galveston

1
Es llegeix en minuts
AFP

Commocionats encara per les matances d’El Paso i Dayton i amb el debat obert sobre el paper delsdiscursos racistes i xenòfobs de Donald Trump, els EUA han reaccionat amb indignació davant d’una fotografia feta a Galveston (Texas) en què es veu dos policies a cavall portant un home negre amb una corda. Una imatge que remunta als temps més durs de l’esclavitud al país. 

La foto s’ha viralitzat i els internautes han expressat estupor i condemna. Fins al punt que el cap de policia de Galveston, Vernon Hale, s’ha vist obligat a disculpar-se. "Demano disculpes al senyor Neely per aquesta humiliació innecessària", ha dit. 

L’home que porten emmanillat i lligat a una corda és Donald Neely, detingut per un delicte de violació de la propietat. El cap de la policia, Vernon Hale, ha justificat que no es va poder traslladar el detingut en un vehicle policial perquè no n’hi havia cap de lliure en aquell moment i només estaven disponibles agents de la policia muntada. Així que Neely va ser escortat a peu, lligat a una corda, entre dos policies a cavall.

El cap de policia ha admès que, tot i que aquesta tècnica de trasllat d’un detingut està prevista per a certes circumstàncies, els agents "van prendre una mala decisió". "Haurien d’haver esperat una patrulla motoritzada però no van actuar amb malícia", ha dit Hale. En un comunicat a Facebook, la policia de Galveston ha anunciat que han "canviat immediatament el protocol per evitar l’ús d’aquesta tècnica" i també es revisaran "tots els mètodes de la policia muntada".

"Estem el 2019, no el 1819"

Notícies relacionades

A les xarxes nombrosos ciutadans han reclamat que els agents siguin sancionats per haver donat a Nelly un tracte degradant. "Estem el 2019, no el 1819", ha denunciat James Douglas, president de la delegació a Houston de la NAACP, la principal organització en defensa delsdrets dels afroamericans". 

"Un home negre lligat a una corda i portat per dos agents de policia, el 2019. Hem de denunciar el que és: racisme", ha recalcat Beto O'Rouke, originari de Texas i candidat demòcrata a les presidencials del 2020.