EN UNA CEL·LA D'AÏLLAMENT

Es penja el pres que va intentar escapar-se disfressat de la seva filla

La imatge de Clauvino da Silva va fer la volta al món per com era d'enginyosa la seva disfressa

050819 traficante 16-9 ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias / Rio de Janeiro

El narcotraficant brasiler que va intentar escapar-se de la presó de Bamgú dissabte passat disfressat de la seva pròpia fillaescapar-se de la presó de Bamgú , ha sigut trobat penjat en una cel·la d’aïllament en la qual va ser internat després del seu intent de fuga.

Clauvino da Silva, conegut com a 'Baixinho', havia sigut condemnat a 73 anys i deu mesos de presó, i estava pres a Bagú 3, una de les presons més grans del Brasil.

El narco va utilitzar la visita de la seva filla de 19 anys i de la complicitat, pel que sembla, d’una dona embarassada, que per estar exempta de passar pels rajos X va introduir la disfressa amb què va intentar escapar-se. 'Baixinho' va utilitzar una màscara de làtex, una perruca i robes de dona per resultar irreconeixible. 

Els agents penitenciaris van avortar la seva fuga quan es disposava a reclamar el document d’identificació deixat per la seva filla, que continuava dins de la presó. La jove, identificada com a Ana Gabriele Leandro da Silva, va ser detinguda i haurà de respondre davant de les autoritats pel delicte de facilitació de fuga, que preveu una pena de reclusió d’entre sis mesos i dos anys.

Baralla pel control 

El 2013, Da Silva ja es va escapar amb 30 presos més pel sistema de clavegueram, però va tornar a ser detingut al cap d’un mes en una baralla pel control del tràfic de drogues. 

Notícies relacionades

Els agents van gravar el procés pel qual el narco es desempallega de la disfressa i el vídeo va triomfar a les xarxes socials.  

El pres, segons les autoritats, s’ha suïcidat, tot i que la Prefectura Judicial ha obert una investigació. El protocol de presons obliga a treure als reclusos qualsevol instrument amb què puguin autolesionar-se.

Temes:

Brasil