EL DRAMA MIGRATORI

Metges sense Fronteres torna al mar per rescatar immigrants

L'organització i SOS Mediterranée van cessar la seva activitat fa 8 mesos davant de la pressió del Govern italià

zentauroepp49333366 a picture taken on august 4  2019 in marseille harbour shows190805142917

zentauroepp49333366 a picture taken on august 4 2019 in marseille harbour shows190805142917 / CLEMENT MAHOUDEAU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les oenagés Metges sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée  SOS Méditerranéehan posat en funcionament un nou barco de rescat per a migrants, vuit mesos després que la nau anterior es veiés obligada a interrompre les seves operacions.

L’Ocean Viking,  que navega sota bandera noruega, ha salpat del port francès de Marsella aquest diumenge i està previst que arribi a les costes de Líbia a finals d’aquesta setmana, segons ha confirmat un portaveu de SOS Méditerranée. Amb capacitat per a unes 200 persones, és l’embarcació de rescat més gran que navega pel Mediterrani i compta amb quatre bots de salvament d’alta velocitat i amb una consulta mèdica.

El vaixell anterior va haver d’interrompre les seves operacions després de dos anys de treball per la pressió que va exercir el Govern italià que, durant els últims mesos, ha adoptat una actitud molt ferma respecte alsimmigrants  que arriben en aquest tipus d’embarcacions.

Rutes més perilloses

Notícies relacionades

El Mediterrani és una de les rutes més perilloses per a les persones que intenten fugir de l’Àfrica i el Pròxim Orient cap a Europa. Segons SOS Méditerranée, almenys 426 persones han perdut la vida des que va començar l’any a l’intentar arribar a Europa des de Líbia.

No obstant, països com Itàlia i Malta han prohibit en diverses ocasions l’entrada de vaixells de rescat als seus ports. Malgrat això, el primer ministre de Malta, Joseph Muscat, va confirmar aquest dissabte que els 40 migrants que transporta el barco de rescat Alan Kurdi, de l’ONG alemanya Sea-Eye, podrien ser desembarcats al país i serien "redistribuïts" en diversos països de la Unió Europea.