SEGONS 'THE NEW YORK TIMES'

Jeffrey Epstein va planejar millorar la raça humana amb el seu ADN

El multimilionari, imputat per explotació sexual de menors, va comentar la idea amb diversos científics

Pretenia inseminar dones seleccionades i instal·lades al seu ranxo de Nou Mèxic

financier teenage girls 75427-eaa17

financier teenage girls 75427-eaa17 / Uma Sanghvi (AP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jeffrey Epstein, el multimilionari imputat per explotació sexual de menors, tenia un peculiar somni al cap: volia sembrar la raça humana amb el seu ADN utilitzant per aconseguir-hodones  al seu ranxo de Nou Mèxic. Així ho afirma en exclusiva ‘The New York Times’, que cita persones de l’entorn d’Epstein coneixedores d’aquest projecte. Segons el diari, durant anys el polèmic financer va confiar aquesta idea a diversos científics tot i que no hi ha evidències que la posés en pràctica.

Segons ‘The New York Times’, a començaments de la dècada del 2000, Epstein va exposar les seves idees a científics i empresaris. Volia utilitzar el seu ranxo als afores de Santa Fe (Nou Mèxic) com a base on les dones serien inseminades amb la seva esperma i donarien a llum els seus fills. L’objectiu era inseminar 20 dones cada vegada. 

Aquesta idea s’emmarca en l’interès mostrat per Epstein en el transhumanisme, el moviment que aposta per millorarl’espècie humana a través de tecnologies com l’enginyeria genètica o la intel·ligència artificial. Una teoria que els crítics veuen com una versió moderna del’eugenèsia, el desacreditat camp que buscava millorar la raça humana a través de la manipulació genètica.

Acreditats científics

Segons ‘The New York Times’, Epstein va utilitzar el seu poder econòmic i la seva influència per posar-se en contacte amb acreditats científics a qui va comentar el seu projecte. Aquest poder li va facilitar entrar en contacte, entre d’altres, amb el mateix Stephen Hawking, amb els Nobel de física Murray Gell-Mann i Frank Wilczek, amb el paleontòleg i biòleg Stephen Jay Gould, amb el neuròleg Oliver Sacks o amb l’enginyer molecular George M. Church, que ha treballat en identificar gens susceptibles de ser alterats per crear éssers humans superiors. 

Notícies relacionades

Sempre disposat a finançar investigacions que d’altres rebutjaven, Epstein complimentava els científics amb festes a la seva mansió de Manhattan, a les quals assistien atractives dones amb impressionants currículums acadèmics, menjars a Harvard o conferències a la seva illa privada. Una vegada, va embarcar alguns d’aquests, incloent Hawking, en un viatge en submarí.

Dos dels científics que han aportat el seu testimoni són el psicòleg cognitiu Steven Pinker, que qualifica Epstein d’“impostor”, i el fundador de la realitat virtual, Jaron Lanier, que ha qüestionat el rigor del milionari. Pinker relata com una vegada Epstein va criticar els esforços per combatre la gana i donar assistència sanitària als pobres perquè, deia, això augmentava el risc de superpoblació. Pinker va rebutjar i va rebatre els seus arguments. Mai més va ser convidat a les cites organitzades pel milionari. Lanier creu que Epstein convidava dones a les seves festes amb vista a seleccionar-les per formar part del seu projecte.