LESIONS AL COLL

El milionari Jeffrey Epstein, trobat ferit a la presó

El financer, acusat de tràfic sexual amb desenes de nenes menors, està en presó preventiva

zentauroepp49017454 u s  financier jeffrey epstein appears in a photograph taken190725104150

zentauroepp49017454 u s financier jeffrey epstein appears in a photograph taken190725104150 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jeffrey Epstein, el financer que s’enfronta a càrrecs de tràfic sexual amb desenes de nenes menors, va ser trobat inconscient en una cel·la de Manhattan amb lesions al coll dimecres a la nit, segons informen els mitjans nord-americans, citant fonts no identificades.

Epstein, de 66 anys, ha sigut trobat a la seva cel·la en posició fetal i amb ferides al coll, per guàrdies al Centre Correccional Metropolità, sense que de moment se’n coneguin les causes. Alguns mitjans informen que el seu rostre semblava blau. El financer multimilionari va ser traslladat a l’hospital, informa el ‘New York Post’, però no és clar on se l’han portat ni quin és el seu estat.

L’incident podria tractar-se d’un intent de suïcidi per penjament, tot i que la lleugeresa de les lesions també podria indicar que Epstein se les va causar per ser transferit a un altre lloc, segons la cadena NBC.

Tampoc s’ha descartat la possibilitat que s’hagi tractat d’un atac i els investigadors han interrogat un altre reclús, identificat com l’expolicia Nicholas Tartaglione, que va negar haver ferit el magnat, va afegir l’emissora de televisió.

Interrogants

Segons Reuters, ni un representant del centre correccional ni l’advocat d’Epstein han respost a trucades o consultes per correu electrònic de la premsa.

A Epstein recentment se li va negar la llibertat sota fiança, una mesura que els seus advocats planegen apel·lar d’acord amb un avís de la cort publicat dimarts.

S’esperava que Epstein demanés al Tribunal d’Apel·lacions que anul·lés el rebuig del jutge a la seva sol·licitud de quedar sota arrest domiciliari a la seva mansió de 77 milions de dòlars a l’Upper East Side de Manhattan.

Llibertat denegada

Els càrrecs, relacionats amb presumptes faltes de conducta entre 2002 i 2005, van ser anunciats més d’una dècada després que Epstein es declarés culpable de càrrecs de prostitució a Florida.

Notícies relacionades

Epstein es va declarar innocent i s’esperava l’apel·lació de la fiança. El seu advocat Reid Weingarten no va respondre immediatament a les sol·licituds de comentaris. Un portaveu de l’advocat nord-americà Geoffrey Berman a Manhattan va declinar fer comentaris.

Al negar-li la llibertat sota fiança, el jutge de districte dels Estats Units Richard Berman a Manhattan va dir que el Govern havia demostrat amb evidència clara i convincent que Epstein representaria un perill per a la comunitat si el deixava en llibertat mentre espera el judici.