MATANÇA

Més de 30 morts en un atac contra una desfilada militar al Iemen

Els autors de l'atemptat van llançar un míssil balístic contra un campament d'una milícia separatista

Tres policies moren i més de 20 resulten ferits per l'explosió d'un cotxe bomba en una comissaria de policia al centre d'Aden

zentauroepp49290770 civilians and security forces gather at the site of a deadly190801153430

zentauroepp49290770 civilians and security forces gather at the site of a deadly190801153430 / Nariman El-Mofty

1
Es llegeix en minuts
Efe

Més de 30 persones han mort i desenes n’han resultat ferides aquest dijous en atacs múltiples contra un campament militar d’una milícia separatista i una unitat de la Policia a Aden.

Almenys 32 membres de la milícia Primera Brigada, un grup integrat a les forces Cinturó de Seguretat avalades pels Emirats Àrabs Units, van morir després d’un atac dels rebels houthis amb un míssil i amb un dron en una cerimònia de graduació en un campament als afores d’Aden, segons fonts militars i sanitàries citades per l’agència Reuters.

En la cerimònia hi havia una desfilada en què estaven participant 500 nous reclutes d’aquesta milícia separatista del Consell Transicional del Sud, enfrontada amb el Govern iemenita d’Abd Rabbuh Mansur Hadi, la seu del qual es troba a Aden, i els rebels houthis.

La font va indicar que hi ha “un gran nombre de ferits”, i es dona per fet que la xifra de morts augmentarà.

Reivindicació de l’atac

Els houthis van reivindicar l’atac a través de la televisió Al Masirah indicant que van utilitzar un míssil balístic d’abast mitjà i un dron Qasif-2.

En un altre atac contra una unitat de la Policia al centre d’Aden, tres policies van morir i més de 20 van resultar ferits per l’explosió d’un cotxe bomba conduït per un suïcida.

Cap grup ha reivindicat fins al moment aquest atac.

El Iemen és escenari d’una guerra des de finals del 2014, quan els rebels houthis van prendre Sanà i províncies del nord i l’oest del país i van expulsar el Govern de la capital.

El president Hadi, reconegut internacionalment com el governant legítim, es va exiliar llavors a l’Aràbia Saudita, que acusa l’Iran de donar suport als rebels houthis.

Coalició sunnita

Notícies relacionades

El conflicte es va agreujar el març del 2015 amb la intervenció d’una coalició de països àrabs sunnites encapçalats per l’Aràbia Saudita i avalats pels Estats Units.

Segons l’ONU més de 24 dels 30 milions d’habitants del país necessiten ajuda per poder atendre les seves necessitats bàsiques, cosa que fa de la situació al Iemen la pitjor catàstrofe humanitària del planeta.

Temes:

Iemen