Terrorisme

Un atac gihadista deixa 65 morts durant un funeral a Nigèria

El principal sospitós de l'atemptat és el grup Boko Haram, un dels més letals que s'han registrat al país durant aquest any

afp 1j63xu

afp 1j63xu / AUDU MARTE (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 65 persones han sigut assassinades per presumptes membres armats del grup gihadista Boko Haram, durant un funeral en un poble proper a la ciutat de Maiduguri, la capital de l’estat de Borno, al nord-est de Nigèria, segons ha confirmat el Govern local.

L’atac es va produir quan els insurgents van obrir foc contra els assistents d’un funeral al poble de Badu, a pocs quilòmetres de la capital de Borno. "Són 65 morts i 10 ferits", ha dit als mitjans el president del Govern de BornoMuhammed Bulama, que ha explicat que una vintena de persones han mort en l’atac inicial al funeral, mentre que la resta de persones van ser assassinades pels gihadistes quan intentaven fugir. 

Protegir la seguretat dels ciutadans

Notícies relacionades

Els ferits han sigut traslladats a un hospital de Maiduguri, on reben tractament. El governador de Borno va emfatitzar el seu compromís amb les agències de seguretat per protegir les vides dels habitants de la regió i va condemnar l’atac, que és un dels més letals d’aquest any.

Amb prou feines s’han complert 10 anys del primer atac d’aquest grup gihadista, el 26 de juliol del 2009, contra una comissaria en represàlia per l’arrest de líders del grup. Quatre dies després de l’atac, el seu líder espiritual, Mohameh Yusuf, que havia fundat l’organització el 2002, va ser executat per la Policia. El seu successor Abubakar Shekau, va fer un gir radical al grup i va començar a atacar també civils, a més de les forces de seguretat. Des d’aleshores, el nord-est de Nigèria pateix la violència de Boko Haram, que lluita per imposar la xaria, la llei islàmica, al nord del país, de majoria musulmana.