Al món

Aquests són els atemptats més mortífers contra cristians des del 2012

Els països més afectats han sigut Egipte, Pakistan, Filipines i Iemen, i en tots els casos els autors han sigut grups gihadistes

abertran36588036 egyptian security forces examine the scene inside st  mark c190421132055

abertran36588036 egyptian security forces examine the scene inside st mark c190421132055 / Omar El-Hady

1
Es llegeix en minuts
Afp

El terrorisme ha fet acte de presència en el passat recent en altres països del món contra la comunitat cristiana. Alguns d’aquests atacs sagnants han coincidit amb la festivitat de Setmana Santa. Aquests són els més mortífers:

Egipte

El 9 d’abril del 2017, Diumenge de Rams, dos atemptats perpetrats per dos suïcides d’Estat Islàmic van acabar amb la vida de 45 persones que assistien a cerimònies religioses en dues esglésies coptes al nord del país, a les ciutats de Tanta i Alexandria. Un mes després, 29 persones van morir a la ciutat de Minya, al sud del país, en un atac gihadista contra un autocar que transportava pelegrins coptes al monestir de Sant Samuel. Entre les víctimes mortals hi va haver nens. El desembre del 2016, un atac suïcida contra una església copta del Caire va matar 29 feligresos.

Pakistan

El 27 de març del 2016, 75 persones van morir, entre ells nombrosos nens, com a conseqüència d’un atemptat suïcida en un parc molt freqüentat de la ciutat de Lahore, a l’est del país. L’atac, reivindicat pel moviment talibà pakistanès Jamaat-ul-Ahrar, es va produir mentre els cristians d’aquest país celebraven la Setmana Santa. Un any abans, un altre suïcida va fer esclatar els explosius que portava adossats al cos prop de dues esglésies mentre s’oficiaven les misses dominicals en un barri cristià també de Lahore.  L’explosió va matar 17 persones.

Nigèria

Un total de 41 persones van morir després d’esclatar un cotxe bomba el 8 d’abril del 2012, Diumenge de Rams, prop d’una església a Kaduna, al nord del país, una de les regions on actua el grup gihadista Boko Haram.

Filipines

Notícies relacionades

Un doble atemptat perpetrat contra la catedral de la ciutat de Jolo, al sud del país, va deixar 21 morts el 27 de gener d’aquest any. L’acció va ser reivindicada per Estat Islàmic.

Iemen

El 4 de març del 2016, un atac dut a terme per un grup d’homes armats va matar 16 persones, entre elles quatre sacerdots estrangers, a la ciutat d’Aden. L’atemptat, també reivindicat per Estat Islàmic, es va produir en un hospici regentat per religioses de l’orde de la mare Teresa de Calcuta.