Una turista ferida lleu en el terratrèmol de 5,1 graus a Atenes

El sisme s'ha produït molt a prop de la superfície, raó per la qual s'ha sentit amb molta intensitat

A man walks past damaged buildings in city’s downtown following an earthquake in Athens, Greece, July 19, 2019.  REUTERS/Alkis Konstantinidis

A man walks past damaged buildings in city’s downtown following an earthquake in Athens, Greece, July 19, 2019. REUTERS/Alkis Konstantinidis / ALKIS KONSTANTINIDIS (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un terratrèmol de magnitud 5,1 en l’escala de Richter ha sacsejat aquest migdia la capital de Grècia, Atenes, segons ha informat el Centre Sismològic Euromediterrani, que cita en la seva web un testimoni que afirma que el terratrèmol ha sigut "fort però, afortunadament, no gaire llarg". 

El coordinador del centre d’ambulàncies d’Àtica ha informat a Efe que una turista ha resultat ferida lleu pel despreniment del guix d’un mur al Museu Arqueològic d’Atenes, que li ha caigut al damunt.

Diversos edificis buits esfondrats

Segons ha dit Protecció Civil, uns deu edificis s’han esfondrat a Atenes i voltants, tots deshabitats i sense causar víctimes. El que més crida l’atenció ha caigut a Ermou, un dels principals carrers comercials del centre de la ciutat.

Moltes persones han sortit corrents dels edificis alts de la ciutat, mentre que centenars de persones s’han concentrat a la plaça Syntagma, al centre d’Atenes. No consten ni ferits ni danys.

45 minuts després, s’ha sentit un segon terratrèmol a Atenes de 4,4 graus.

Problemes en les comunicacions

El sismòleg Manolis Skordilis ja dit a Star TV de Grècia: "El terratrèmol ha sigut a prop de la superfície, raó per la qual s’ha sentit tant". Un oficial de la brigada de bombers ha dit que no hi ha constància immediata de danys o lesions, tot i que hi ha hagut trucades demanant ajuda per rescatar les persones atrapades als ascensors. L’electricitat i les connexions telefòniques han sigut intermitents.

El sisme ha passat a 12 quilòmetres de profunditat a les 13.30 (hora espanyola) d’aquest dijous i l’epicentre s’ha ubicat uns 23 quilòmetres al nord-oest d’Atenes.

Segons els mitjans locals, el sisme s’ha sentit en tota la regió d’Àtica, on viu gairebé la meitat del país. 

Notícies relacionades

El periodista Héctor M. Garrido ha publicat a Twitter un vídeo del carrer on hi ha hagut un ensorrament en un edifici en obres:

El 1999, l’àrea de l’epicentre, al peu de la muntanya Parnitha, va produir un terratrèmol de magnitud 5,9 que va matar 143 persones.