SEGURETAT AL REGNE UNIT

Els delictes amb arma blanca arriben a xifres rècord a Anglaterra i Gal·les

zentauroepp49112940 file photo  a metropolitan police representative arranges kn190718133625

zentauroepp49112940 file photo a metropolitan police representative arranges kn190718133625 / Luke MacGregor

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els delictes amb arma blanca han arribat a xifres rècord a Anglaterra Gal·les entre 2018 i 2019, al registrar-se una alça del 8% respecte al període anterior, segons ha informat aquest dijous l’Oficina Nacional d’Estadístiques (ONS).

No obstant, el nombre d’homicidis dut a terme amb un ganivet o un instrument semblant ha disminuït, la qual cosa reflecteix una caiguda general en el nombre d’homicidis, el primer descens anual des del març del 2014.

El nombre d’infraccions relacionades amb ganivets i instruments afilats ha augmentat a 43.516 durant l’any fins al març del 2019, el nivell més alt des que van començar els registres el 2011, ha explicat l’ONS.

Increment de crims violents

L’ascens dels crims amb arma blanca s’accentua enmig d’una creixent inquietud de la ciutadania, en particular els residents a Londres, perl’augment de les agressions amb ganivet, sobretot entre adolescents joves.

"La imatge del crim és complexa. En general, els nivells del delicte s’han mantingut estables, però aquest no és el cas de tots els tipus de delicte", va assenyalar aquest dijous el responsable del Centre del Crim i la Justícia de l’ONSMark Bangs.

"Per exemple, els nivells generals de violència s’han mantingut estables, però hem vist un increment dels crims violents amb ganivets i instruments afilats", va afegir.

Un policia al costat d’un envelat forense dins d’un cordó policial en l’escena d’un apunyalament fatal a Londres / Niklas trobin (afp)

Falta de recursos policials

El mes passat quatre persones van ser assassinades en un període de 28 hores a Londres, incloent-hi una dona molt embarassada que va ser apunyalada.

L’alcalde de LondresSadiq Khan, que va ser criticat pelpresident nord-americàDonald Trump, per l’historial de delictes amb ganivets, va dir que el govern necessitava revertir les retallades policials i invertir per combatre la pobresa.

"Estem fent tot el que podem amb els poders que tenim a Londres, però, com mostren aquestes xifres, aquest és un problema nacional que requereix solucions nacionals", va dir Khan, que va assenyalar que l’augment dels crims amb ganivet a Londres s’estava desaccelerant, amb menys homicidis que l’any anterior.

Problema nacional  

Londres va tenir lataxa més alta de delictes amb ganivet a l’any fins al març del 2019taxa més alta de delictes amb ganivet, segons les estadístiques d’ONS, amb 168 delictes per cada 100.000 habitants, un augment de l’1% en comparació amb l’any anterior.

No obstant, parts de Gal·lesNorth Yorkshire i East Angliavan registrar increments percentuals molt més grans en el crim de ganivet de més del 25%, fins i tot si la taxa general de crim de ganivet en aquestes regions continuava sent més baixa que a Londres.

Notícies relacionades

Gairebé el 90% dels delictes amb armes de foc van ser d’assalt o robatori, amb violació, assalt sexual, intent d’homicidi i homicidi que van representar només el 3% dels delictes combinats.

Disminució dels homicidis

El nombre d’homicidis amb ganivet va disminuir un 9% fins al març del 2019. En general, la quantitatd’homicidis va caure un 4% durant l’any, la qual cosa segons l’ONS es va deure en part als atacs de militants el 2017 i al "nombre notablement alt" d’homicidis registrats per la Policia Metropolitana de Londres l’any anterior.