Revelacions polèmiques

L'ambaixador britànic als EUA afirma que el Govern de Trump és "disfuncional"

Kim Darroch assegura que l'actual administració nord-americana és "matussera" i "inepta" i que dins de la Casa Blanca hi ha moltes disputes pel poder

britain-trump 19826-8ae0e

britain-trump 19826-8ae0e / Sait Serkan Gurbuz (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’ambaixador del Regne Unit als Estats Units va descriure el govern del president Donald Trump com a “disfuncional”, “matusser” i “inepte”, va reportar el diari ‘The Mail on Sunday’, citant una sèrie de memoràndums confidencials.

En memoràndums enviats al govern britànic que daten des del 2017 fins a l'actualitat, Kim Darroch va afirmar que Trump, “irradia inseguretat” i va aconsellar als funcionaris a Londres que per tractar amb ell de manera efectiva, “és necessari presentar els seus punts de forma simple, fins i tot directa”.

La lluita pel poder

“En realitat no creiem que aquest Govern es faci substancialment més normal; menys disfuncional; menys impredictible; menys dividit en faccions; menys matusser diplomàticament i inepte”, va escriure Darroch en una nota, segons el diari.

En altres comunicacions, el diari va indicar que va descriure el govern com a “completament disfuncional” i que els reports en els mitjans sobre “baralles amb ganivets” a la Casa Blanca són “majoritàriament veritables”. Darroch va escriure que podrien “estar també davant del començament d’una espiral descendent, més que només una muntanya russa: podria sorgir una cosa que condueixi al desastre i la ruïna”.

Un segon mandat

Notícies relacionades

No obstant, també va advertir als funcionaris britànics que no han de donar totalment per perdut Donald Trump, assegurant que hi ha un “camí creïble” perquè guanyi un segon mandat. Segons va indicar, el mandatari nord-americà podria “emergir de les flames, colpejat però intacte, com [Arnold] Schwarzenegger en les escenes finals de ‘Terminator’”. Un portaveu del Foreign Office va assenyalar que els ciutadans esperen que els seus ambaixadors “entreguin als ministres una avaluació honesta i sense ornaments de la política al seu país”, mentre va anunciar una investigació per la filtració.

“Els seus punts de vista no són necessàriament els dels ministres o els del govern, però els paguem per ser sincers”, va comentar. “És important que els nostres ambaixadors puguin oferir el seu consell i que aquest sigui confidencial. El nostre equip a Washington té relacions sòlides amb la Casa Blanca, que suportaran sens dubte un comportament tan nociu”.