A PROP DE LA FRONTERA AMB MALI

Almenys 16 soldats morts en un atac contra una base militar al Níger

L'autoria de l'acció podria correspondre a Estat Islàmic, que ja ha actuat a la zona

L'episodi es produeix dies abans que el país aculli la cimera de la Unió Africana

zentauroepp38896402 niger eu migration  migrants sit on the open cargo of pick u190702112546

zentauroepp38896402 niger eu migration migrants sit on the open cargo of pick u190702112546

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Homes armats no identificats han matat 16 soldats en un atac contra una base militar a l’oest del Níger, segons han informat aquest dimarts fonts de seguretat i residents locals.

L’atac es va produir dilluns a la tarda a prop de la localitat d’Inates, pròxima a la frontera amb Mali, on hi ha grups gihadistes actius, i a la mateixa regió en la qual una emboscada comesa per Estat Islàmic al Gran Sàhara (ISGS), la filial d’Estat Islàmic a la regió, es va saldar amb la mort de 28 soldats al maig.

Zakari Insa, germà d’un dels soldats morts en l’atac, i Souley Marou, un resident local, han xifrat en 16 els militars morts. Dues fonts de seguretat han confirmat el balanç i una d’elles ha dit que al voltant d’una desena de vehicles han sigut robats. Els gihadistes ja han comès atacs en el passat amb vehicles sostrets en assalts anteriors.

Seguretat deteriorada

La seguretat s’ha deteriorat en els últims mesos a la regió del Sahel, especialment a Mali, Burkina Faso i l’oest del Níger, on estan implantades filials d’Al-Qaida  i d’Estat Islàmic, així com grups gihadistes autòctons. Els atacs també han ajudat a encoratjar la violència ètnica entre comunitats d’agricultors i pastors, sobretot a Mali i Burkina Faso.

Notícies relacionades

Milicians lleials a Adnan Abu Walid al-Sahraui, el líder de l’ISGS, operen al llarg de la frontera de Mali amb Burkina Faso i el Níger. El 2017 van matar quatre membres de les forces especials nord-americanes i quatre soldats nigerins en una emboscada a prop de la localitat de Tongo Tongo.

Aquest nou atac es produeix dies abans que el Níger aculli entre el 6 i el 9 de juliol la cimera de la Unió Africana a Niamey, la capital, a menys de 200 quilòmetres de distància.

Temes:

Níger Àfrica