Salut

Merkel torna a patir tremolors en un acte a Berlín

Vuit dies després de patir més espasmes corporals augmenta la preocupació a Alemanya per l'estat de salut de la cancellera

3d5c06c0-36d2-4618-adff-816f2fe01215-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Creix la preocupació a Alemanya per l’estat de salut de la seva cancellera, Angela Merkel. Aquest dijous la líder democristiana ha tornat a patir una visible tremolor a les mans i cames durant un acte públic a Berlín, una setmana després de les primeres tremolors.

Merkel ha visitat aquest matí el palau de Bellevue, residència del president de l’Estat, Frank-Walter Steinmeier, per assistir a l’acte del nomenament de la nova ministra de Justícia, Christine Lambrecht. La seva antecessora en el càrrec, Katharina Barley, marxa a Brussel·les, on exercirà d’eurodiputada per als socialdemòcrates.

En les imatges difoses pels mitjans alemanys s’aprecia una cancellera tremolosa que prova de contenir-se agafant-se els braços en forma de creu. Davant d’aquests senyals de debilitat física un assistent li ha acostat un got d’aigua però l’ha rebutjat.

Dubtes sobre la seva salut

Aquest gest ha tornat a donar lloc a les especulacions sobre la seva salut. Fa només vuit dies Merkel va patir uns visibles espasmes corporals durant la recepció del nou president d’Ucraïna, Vladímir Zelenski. El primer cop, la cancellera va restar-li importància i va assegurar que es tractava de deshidratació en un dia calorós. “Estic bé, m’he begut almenys tres gots d’aigua que, pel que sembla, em feien falta”, va remarcar en la compareixença conjunta posterior.

El fet que aquest dijous hagi rebutjat aquest got d’aigua i que s’hagin repetit les tremolors obre la porta a la preocupació per la salut de la cancellera. Com estava previst, Merkel viatjarà tard a la cimera del G20 que se celebra a Osaka, al Japó. “La cancellera ho està fent bé”, ha assenyalat el seu portaveu, Steffen Seibert. El pròxim 17 de juliol farà 65 anys.

 

Una calor forta

Notícies relacionades

Les tremolors de la setmana passada, que es van prolongar durant gairebé un minut, van tenir lloc al migdia mentre els dos mandataris escoltaven l’himne alemany sota el sol. Tot i que aquest dijous el temps ha donat treva a Berlín amb una temperatura de 20 graus, en els últims dies la capital ha viscut un fort augment d’una calor cada cop més asfixiant. Ahir la temperatura es va elevar gairebé fins als 39 graus.

I aquesta onada de calor s’està patint especialment a Alemanya, on els edificis estan construïts per retenir la calor durant la freda temporada d’hivern i on majoritàriament no utilitzen l’aire condicionat. A diferència de les primeres tremolors, que es van produir en un acte a l’aire lliure, els d’avui han sigut a l’interior del palau de Bellevue.