ONADA DE CALOR

Preocupació per la salut de Merkel a Alemanya després de patir tremolors

La cancillear atribueix a la deshidratació la tremolor que ha patit durant la recepció del president ucraïnès Volodímir Zelenski en un Berlín especialment calorós

00a4232b-470d-4d6e-b5b9-bde4427953a0-hd-web vid 18 171748 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Berlínacumula dies d’intensa i asfixiantcalor, amb temperatures que han arribat a superar els 30 graus. Aquest dimarts al migdia la cancellera alemanya Angela Merkel ha suscitat preocupació per la seva salut després d’haver patit la xafogor de la capital amb fortes tremolors durant la recepció amb serveis militars del nou president ucraïnès, Volodímir Zelenski.

En el vídeo de l’acte es pot veure una cancellera que trontolla i fa equilibris per mantenir-se dreta per les enrampades que li han sacsejat el tors i les mans. Durant gairebé un minut, Merkel ha aguantat la seva posició estoicament sota el sol. Després d’escoltar els himnes dels dos països al costat del seu homòleg davant la cancelleria, Merkel ha seguit amb els actes protocol·laris amb total normalitat.

“Estic bé, m’he begut almenys tres vasosd’aiguaque sembla que em faltaven”, ha assegurat durant la seva compareixença davant la premsa. “«Ara em torno a sentir bé”. D’aquesta manera, la líder conservadora ha volgut treure ferro a les especulacions sobre el seu estat de salut i ha atribuït aquestes imatges de debilitat física a ladeshidratació. “He vist la cancellera molt segura”, ha assegurat Zelenski.

Sancions a Rússia

En la seva trobada amb el nou president d’Ucraïna, la cancellera s’ha mostrat favorable a estendre lessancions econòmiquesque pesen sobreRússiaper la seva annexió de la península ucraïnesa deCrimeai el seu rol en el conflicte armat vigent alDonbass. Els socis europeus aprovaran mantenir les restriccions comercials en la cimera que celebraran a Brussel·les aquest dijous i divendres.

Merkel, que farà 65 anys el pròxim 17 de juliol, va anunciar a l’octubre queno es presentarà a unes noves eleccionsi deixarà pas a la seva successora,Annegret-Kramp Karrenbauer, quan acabi el seu quart mandat.

Notícies relacionades

Tot i que aquest expira el 2021 i la cancellera ha reiterat la seva intenció de seguir fins aleshores,la irrupció dels verdsi la ultradretanaAlternativa per a Alemanya(AfD) i lacrisi perpètua en què viuen instal·lats els seus socis socialdemòcrates(SPD) podrien suposar un final abrupte als14 anys de l’era Merkel.

Berlín ha registrat en l’última setmana temperatures que fins i tot superen els 30 graus.