PLANTADA AL PRESIDENT

Trump critica una capitana de futbol dels EUA, que va dir que no aniria a la "p... Casa Blanca"

El president dels Estats Units assegura que Megan Rapinoe "hauria de guanyar abans de parlar", però aprofita per convidar la selecció femenina "guanyi o perdi"

donald-trump

donald-trump

2
Es llegeix en minuts
Efe

El president nord-americà, Donald Trump, ha criticat aquest dimecres una de les capitanes de la selecció nacional, Megan Rapinoe, per haver rebutjat anar a la Casa Blanca en cas de guanyar la Copa Mundial de Futbol Femení que s’està disputant actualment a França.

"La jugadora de futbol femení, Megan Rapinoe, acaba de dir que 'no anirà a la p... Casa Blanca' si guanyen. A part de l’NBA [...] totes les lligues i equips adoren venir. Soc un gran fanàtic de l’equip nord-americà i del futbol femení, ¡però Megan hauria DE GUANYAR abans de PARLAR! ¡Acaba el treball!", ha escrit Trump a Twitter.

En un altre tuit, el mandatari ha explicat que no havia convidat fins al moment l’equip nacional femení de futbol perquè encara no han guanyat la competició.

Convidada "guanyi o perdi"

No obstant, ha fet ús del seu compte de Twitter per convidar la totalitat de la selecció nacional femenina "guanyi o perdi".

"Megan mai ha de faltar el respecte al nostre país, la Casa Blanca o la nostra bandera, especialment perquè s’ha fet molt per ella i per l’equip. T’has de sentit orgullosa de la bandera que portes", ha advertit Trump.

Els comentaris del president van arribar després que Rapinoe assegurés aquest dimecres a la revista Eight by Eight que no aniria a la "p... Casa Blanca" i digués que tampoc esperava que Trump les convidés en cas de guanyar el Mundial. "No serem convidades, ho dubto", ha comentat.

"[Trump] tracta d’evitar convidar un equip que podria declinar [la invitació]. O com va fer quan els Warriors [de Golden State de l’NBA] ho van rebutjar [el 2017], dirà que no havien sigut convidats en primer lloc", ha assegurat.

Protagonista davant d’Espanya

Rapinoe, de 33 anys i coneguda futbolísticament com a Pinoe, és una de les capitanes de la selecció nacional nord-americana i juga de centrecampista o extrem alSeattle Reign de la primera divisió femenina dels Estats Units.

Notícies relacionades

La jugadora nascuda a Califòrnia és una de les estrelles del conjunt nacional i va ser la protagonista en els vuitens de final contra Espanya, a l’anotar els dos gols de la victòria nord-americana (2-1) des del punt de penal.

En total, Rapinoe ha marcat tres gols i ha concedit tres assistències al llarg de la Copa Mundial Femenina de Futbol a França, en la qual la selecció dels Estats Units és una de les clares favorites per aconseguir el trofeu i elevar el seu palmarès fins a quatre mundials.