ALERTA SANITÀRIA

Dos nous casos d'Ebola a Uganda de ciutadans congolesos

Mor el nen de 5 anys procedent de la República Democràtica del Congo que va donar positiu del virus

zentauroepp48598374 this photo taken monday  june 10  2019 and released by the i190612125650

zentauroepp48598374 this photo taken monday june 10 2019 and released by the i190612125650 / Ben Wise

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nen de 5 anys ha mort per Ebola Uganda, segons ha informat un responsable sanitari, en el primer cas a l’altre costat de la frontera del brot actual del virus a l’est de la República Democràtica del Congo (RDC).  La ministra de Sanitat ugandesa, Jane Ruth Aceng, ha revelat així mateix que dues persones méshan donat positiu, per la qual cosa el país ja compta amb tres casos confirmats de la malaltia.

El menor ha mort durant la nit, segons ha indicat la font a Reuters, després d’arribar a Uganda des del país veí amb la seva família. La seva mare havia tornat a RDC per cuidar el seu pare, que va morir de la malaltia, segons va informar dimarts el ministre de Salut.

Quatre dels familiars del menor estaven en observació en zones d’aïllament i dos d’ells han sigut sotmesos a anàlisi per verificar si tenen Ebola després de mostrar símptomes de la malaltia. 

Prevenció

El nen i la seva família van arribar a Uganda el 9 de juny a través del lloc fronterer de Bwera i van buscar atenció mèdica a l’hospital de Kagando, on els treballadors sanitaris van identificar l’Ebola com a possible causa de la malaltia", segons va informarl’Organització Mundial de la Salut (OMS). El menor va quedar internat a la Unitat de Tractament d’Ebola de Bwera.

En previsió d’una possible expansió del brot expansió del brot d’Ebola a RDC a Uganda, les autoritats havien vacunat prop de 4.700 treballadors sanitaris a 165 instal·lacions, inclosa en la que va quedar hospitalitzat el nen.

Per la seva part, el Ministeri de Sanitat de RDC va explicar que el nen i 12 membres de la seva família van arribar a un centre d’atenció a Kasindi. "Mentre esperaven el trasllat al centre de tractament d’Ebola a Beni, sis persones van abandonar el centre d’aïllament a Kasindi i van travessar la frontera per anar a Uganda", va detallar.

Notícies relacionades

"Les autoritats sanitàries congoleses van informar directament els seus col·legues ugandesos, que van trobar la família a l’hospital de Kagando i els van traslladar immediatament a la unitat de tractament d’Ebola a Bwera", precisa el ministeri.

El brot de la veïna RDC ha causat fins al moment 1.396 morts (1.302 de confirmats en laboratori) d’un total de 2.071 casos, segons l’últim recompte oficial del Ministeri de Sanitat congolès.