exercicis militars

Corea de Nord manté els seus exercicis militars i llança dos míssils balístics

L'acció militar coincideix amb la visita d'un emissari dels Estats Units a Seül per intentar desencallar les negociacions sobre el programa nuclear de Pyongyang.

zentauroepp47886004 mos02  vladivostok  rusia   25 04 2019   el l der norcoreano190509104644

zentauroepp47886004 mos02 vladivostok rusia 25 04 2019 el l der norcoreano190509104644 / SERGEI ILNITSKY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El règim de Corea del Nord ha continuat aquest dijous amb els exercicis militars llançant dos míssils balístics de curt abast, segons ha explicat en un comunicat l’Estat Major Conjunt sud-coreà. L’acció militar coincideix amb la visita d’un emissari dels Estats Units a Seülper intentar desencallar les negociacions sobre el programa nuclear de Pyongyang.

"Corea del Nord va disparar ahir dos projectils que s’estima que són míssils de curt abast des de la província de Piongyang del Nord a les 16.29 i 16.49 hora local (7.29 i 7.49 GMT) en direcció aquest i amb un abast de 420 i 270 quilòmetres", afegeix el comunicat.

És la segona vegada en una setmana que Corea del Nord duu a terme aquest tipus d’exercicis militars. El 3 de maig passat va llançar múltiples projectils  i un míssil, una acció  "regular i autodefensiva". "El recent exercici (el de fa una setmana) realitzat per la nostra armada no és més que part de l’entrenament militar regular i no va estar dirigit a ningú ni ha portat a un empitjorament de la situació a la regió", va dir llavors un portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers en un comentari publicat per l’agència estatal KCNA.

"Exercicis normals"

Les maniobres buscaven "verificar la capacitat operativa de múltiples llançacoets de gran calibre i abast i d’armes tàctiques guiades", i són un "tipus d’exercicis molt normals" realitzats per qualsevol país per a "la defensa nacional", va exposar la Cancelleria. El portaveu nord-coreà va qualificar de "desagradable i lamentable" que es qualifiqui de "provocatiu" l’exercici "regular i autodefensiu" del seu país, mentre es guarda "silenci absolut" sobre d’altres, com els realitzats el març i l’abril per Corea del Sud i els Estats Units, i es continuen dissenyant "exercicis de guerra" dirigits cap a ells.

Notícies relacionades

Aquestes accions endureixen el to de Piongyang en ple estancament de les converses amb Washington després de la fallida cimera de Hanoi i semblen exigir un ràpid retorn a la mesa de negociació i actituds més flexibles.

A més, disparar aquest tipus de projectils viola les resolucions de l’ONU, que prohibeixen a Corea del Nord testar qualsevol tipus de míssils balístics o tecnologia relacionada.