ASSASSINAT DEL PERIODISTA SAUDITA

Un agent detingut a Istanbul pel 'cas Khashoggi' se suïcida a la presó

Durant l'interrogatori policial, va confessar que treballava per al servei d'intel·ligència dels Emirats Àrabs Units, país aliat de l'Aràbia Saudita

zentauroepp46285359 files  in this file photo taken on december 15  2014  then g181218142939

zentauroepp46285359 files in this file photo taken on december 15 2014 then g181218142939 / MOHAMMED AL-SHAIKH

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un presumpte espia delsEmirats Àrabs Units (EAU) detingut a Turquia sota la sospita d’haver estat implicat enl’assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi, s’ha suïcidat aquest dilluns en una presó d’Istanbul, segons ha informat l’agència semipública Anadolu.

La policia va detenir a començaments de mes dos agents, la nacionalitat dels quals no s’ha revelat, per la seva relació amb la mort de Khashoggi, assassinat al consolat del seu país a Istanbul l’octubre passat. 

Durant l’interrogatori policial els agents van confessar que treballaven per a la intel·ligència dels Emirats Àrabs Units. 

En presó preventiva

Tots dos estaven en presó preventiva a la presó istanbulenc de Silivri sota l’acusació d’"espionatge militar, polític i internacional".

El mort va ser trobat aquest diumenge penjat de la porta del lavabo de la cel·la individual en què estava reclòs a la presó de Silivri, a prop d’Istanbul.

Tot i que es dona per fet que el crim va ser comès per un equip d’agents saudites, persisteixen dubtes sobre si hi va haver un "col·laborador local" encarregat de fer desaparèixer el cadàver, que no s’ha trobat fins ara.

Notícies relacionades

Segons la cadena de televisió pública turca TRT, els dos sospitosos van realitzar freqüents entrades i sortides de Turquia, tot i que un d’ells hauria arribat al país euroasiàtic després de l’assassinat de Khashoggi.

Emirats Àrabs Units és un dels aliats més pròxims de l’Aràbia Saudita i es troba en un bàndol geopolític oposat al de Turquia, que a la regió del golf Pèrsic recolza Qatar, cosa que ha suscitat tensions entre Ankara i Riad.