Atracat a Barcelona

Open Arms anuncia que torna a tenir autorització per salpar, però no per a rescats

El barco podrà transportar material humanitari a Lesbos i Samos (Grècia) després de 100 dies atracat al port de Barcelona

open arms / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El barco humanitari ‘Open Arms’ ha rebut l’autorització per navegar rumb cap a les illes de Samos i Lesbos per transportar material humanitari. El vaixell podrà salpar després de més de 100 dies amarrat alport de Barcelona, tot i que sense autorització per a missions de recerca i rescat al Mediterrani central, segons ha informat l’organització a través de Twitter.

L’autorització perquè el barco de Proactiva Open Arms pugui transportar material humanitari en direcció a les illes gregues es produeix només unes hores després que l’'Aita Mari', de l’oenagé Salvament Marítim Humanitari, hagi rebut el despatx per part de la Capitania de Palma. 

L’‘Aita Mari’ ha reprès ja la ruta rumb a Grècia per portar també material humanitari a les illes de Quios i de Lesbos amb dos dies de retard sobre el pla traçat.

El barco ‘Open Arms’ està amarrat a port des del 8 de generdes del 8 de gener quan la Capitania Marítima de Barcelona va denegar el retorn de l’embarcació a les aigües davant Líbia. Capitania Marítima, dependent del Ministeri de Foment, va atribuir el bloqueig a incompliments de convenis internacionals, com no haver desembarcat immigrants als ports més pròxims, tot i que aquests assumptes no depenen de l’‘Open Arms’ sinó del rebuig de països com Itàlia i Malta a permetre l’entrada

Notícies relacionades

Des de la seva fundació el 2015, l’organització assegura haver salvat 59.706 persones mitjançant tres barcos de rescat.

Aquesta va ser la segona vegada que l’‘Open Arms’ ha estat retingut. A Itàlia va estar-hi un mes l’any passat després de ser acusat d’afavorir la immigració irregular.