Incendi devastador

Milionaris francesos s'aboquen a les donacions per reconstruir Notre-Dame

Macron anuncia una campanya internacional per recaptar fons

lmmarco45211576 graf3607  madrid  26 09 2018   la actriz mexicana salma haye180927143823

lmmarco45211576 graf3607 madrid 26 09 2018 la actriz mexicana salma haye180927143823 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Famílies multimilionàries franceses s’estan abocant a les donacions per a la reconstrucció de Notre-Dame. El primer a anunciar-ho va ser François-Henri Pinault, marit de l’actriu mexicana Salma Hayek, i el seu pare, que donaran 100 milions d’euros per a la reconstrucció de la catedral de Notre-Dame de París Notre-Dame de París, segons han anunciat en un comunicat enviat a l’agència AFP. Així ho van anunciar dilluns a la nit.

L’ha seguit el matí d’aquest dimarts la família Arnault, del grup Louis Vuitton, més conegut com LVMH (inicialment les sigles de Louis Vuitton Moët Hennessy), que han comunicat que donaran la quantitat de 200 milions.

Campanyes de recollida de fons

L’incendi que ha devastat la catedral de Notre-Dame a París ha motivat campanyes de recol·lecció de fons als Estats Units i persones horroritzades per les flames han començat a aportar diners per restaurar un símbol mundial, fins i tot abans que s’extingissin les flames.

French Heritage Society, amb seu a Nova York, i la plataforma de microfinançament Go Fund Me van estar entre els primers a oferir ajuda a la catedral, un destí imperdible per a les persones de tot el món que visiten París. El president de França, Emmanuel Macron, va dir que es llançaria una campanya internacional per recaptar fons per a la reconstrucció de la catedral de Notre-Dame.

French Heritage Society, un grup nord-americà sense finalitats de lucre dedicat a preservar els tresors arquitectònics i culturals de França, ha llançat una pàgina a internet per recollir diners per a la restauració de la catedral.

Un tresor mundial

“Notre-Dame és, òbviament, una meravella arquitectònica i certament un monument que hauria de ser restaurat”, va dir Jennifer Herlein, directora executiva de la societat, en una trucada telefònica.

Notícies relacionades

Herlein no va poder detallar immediatament quant havia recaptat la seva organització per a Notre-Dame. Eventualment, els fons rebuts aniran directament a la catedral, va afirmar. L’organització, que va ser fundada el 1982, va entregar dues donacions l’any passat per més de 430.000 dòlars per a projectes de restauració de la biblioteca nacional de França, va afirmar.

Al lloc GoFundMe, més de 50 campanyes relacionades amb la catedral havien sigut llançades a tot el món, va dir per correu electrònic el portaveu de la firma John Coventry. “En les pròximes hores treballarem amb les autoritats per trobar la millor manera d’assegurar-nos que els fons arribin al lloc on faran més bé”, va dir Coventry.