CATÀSTROFE AÈRIA

Una fallada en el sistema de control de vol del Boeing va provocar l'accident a Etiòpia

Un problema "repetit" en el 'software' va culminar amb la caiguda en picat de l'aparell

zentauroepp47311547 topshot   this picture taken on march 11  2019  shows debris190312131359

zentauroepp47311547 topshot this picture taken on march 11 2019 shows debris190312131359 / MICHAEL TEWELDE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una fallada en el ‘software’ del sistema de control de vol del Boeing 737 MAX 8 va provocar la caiguda en picat de l’avió  d’Ethiopian Airlines  que es va estavellar el mes passat a Etiòpia. La conclusió forma part de les investigacions preliminars de l’accident divulgades pel Govern etíop.

Una fallada "repetida" en el ‘software’ de control automatitzat del vol de l’avió va fer que s’activés el procediment de parada de l’aeronau, cosa que va provocar el descens de l’aparell, ha revelat a Addis Abeba la ministra etíop de Transports, Dagmawit Moges.

El pilot va fer diversos intents de recuperar el control de l’aeronau, però no va aconseguir el seu objectiu perquè no parava d’activar-se una funció que posava l’avió "en picat".

En una roda de premsa, la ministra etíop va detallar que, tant el pilot com tota la tripulació, havien rebut l’entrenament apropiat i van seguir tots els procediments que es detallaven en el manual de funcionament del Boeing.

Per això, el Govern etíop, basant-se en les principals troballes de la investigació preliminar que es faran públiques el mes vinent, segons dicten els estàndards internacionals, va recomanar a la companyia nord-americana que comprovés el seu ‘software’ i la resta de tecnologies instal·lades en aquest tipus d’aeronau.

Notícies relacionades

I va demanar a les autoritats de seguretat aèria que revisessin amb compte la tecnologia dels avions Boeing 737 Max 8, que es troben immobilitzats a terra a tot el món com a conseqüència de la tragèdia, abans que tornin a ser operatius.

Es tracta de les primeres conclusions fetes públiques després de la investigació de les caixes negres de l’avió, que s’està realitzant a França.

Temes:

Etiòpia