Anar al contingut

DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE MÈXIC

López Obrador demana al Rei que Espanya es disculpi pels abusos de la conquesta

El 2021 se celebraran 500 anys de la caiguda de Tenochtitlán i els 200 anys de la independència de Mèxic

El Periódico

El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, ha demanat al Rei d’Espanya, Felip VI, que reconegui i demani disculpes per les vexacions que les autoritats mexicanes consideren que es van cometre durant la conquesta, segons ha avançat el diari 'El País’.

Mitjançant una carta enviada per la seva Administració, que no li ha agradat gaire al Govern espanyol, López Obrador ha defensat el reconeixement i la disculpa com l’única manera possible d’aconseguir una reconciliació plena. El 2021 se celebraran 500 anys de la caiguda de Tenochtitlán i els 200 anys de la independència de Mèxic, però el Govern de López Obrador ha reconegut que no es pot celebrar cap commemoració sense aconseguir abans una reconciliació, i per això volen dissenyar un full de ruta fins aquell any per convertir el 2021 en l’any “de la gran reconciliació entre Mèxic i Espanya”.

Espanya encara no ha respost a la missiva, segons han confirmat fonts governamentals d’Espanya i Mèxic i de l’entorn més pròxim a López Obrador. Segons avança 'El País’, està previst que López Obrador abordi el tema dilluns a la tarda, en un acte a la localitat mexicana de Centla, on commemorarà la batalla contra els espanyols