MATANÇA ULTRA

El terrorista de Nova Zelanda compareix amb gest desafiador davant del jutge

Brenton Tarrant, de 28 anys, ha sigut imputat per l'assassinat de 49 persones a l'atac a dues mesquites

b1f11261-55b8-4a6f-9446-5b5118e13d8d-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un dels detinguts pels tirotejos contra dues mesquites a Nova Zelanda mesquitesNova Zelanda en què van morir 49 persones ha comparegut aquest dissabte davant d’un tribunal, un dia després de la matança a la ciutat de Christchurch.

El sospitós, identificat com Brenton Harrison Tarrant,Brenton Harrison Tarrant un australià de 28 anys, ha sigut imputat amb un càrrec d’assassinat per la matança, en què també van resultar ferides de bala 48 persones, inclosos nens.

Les autoritats neozelandeses preveuen imputar més càrrecs al detingut, a qui el jutge va decretar presó provisional fins que comparegui de nou davant del tribunal el 5 d’abril.

Gest dels supremacistes blancs

El presumpte autor, amb roba blanca de pres i amb grillets a les mans i els peus, va fer un gest amb les mans propi dels grups de supremacia blanca flanquejat per dos policies al tribunal del districte de Christchurch.

Els atacs es van produir a primera hora de la tarda a dues mesquites situades al centre de Christchurch, la ciutat més gran de l’Illa Sud del país, el dia de la pregària musulmana de divendres.

Brenton Tarrant es va gravar durant la matança

Dues mesquites atacades

Un total de 41 víctimes van morir en el tiroteig a la mesquita Al Noor, mentre que unes altres 7 van morir a la de Linwood i una altra persona va ser declarada morta a l’hospital.

La primera ministra neozelandesa, Jacinda Ardern, que divendres va qualificar els tirotejos com a un “atac terrorista”, va dir aquest dissabte que l’acusat tenia dos fusells semiautomàtics i dues escopetes amb llicència, i es va comprometre a canviar les lleis sobre tinença d’armes  al país.

“L’individu acusat d’assassinat no va cridar l’atenció dels serveis d’intel·ligència –ni de la policia– per extremisme”, va indicar la mandatària, que va agregar que tampoc tenia antecedents penals.

Ardern també va dir que dues de les armes semblaven haver sigut modificades i va assegurar que l’assaltant “tenia tota la intenció de seguir amb l’atac” quan va ser detingut.

Dels altres tres detinguts, Ardern va assenyalar que un va ser alliberat sense càrrecs i que uns altres dos estan sent investigats per la policia.

La policia va indicar que no busca cap altre sospitós pels atemptats, però no va descartar que hi haguessin més persones implicades, mentre que la primera ministra va assegurar que el país manté l’estat d’alerta.

Notícies relacionades

L’atacant, amb roba militar, va gravar durant 17 minuts la matança en una de les mesquites i ho va retransmetre en directe a Facebook, en què es podia veure com disparava a boca de canó contra nombroses persones i canviava almenys dues vegades de carregador.

El presumpte responsable també va penjar un manifest a les xarxes socials amb ideologia extremista i proclames contra els musulmans i els immigrants.