Els líders musulmans atribueixen la matança a l'onada d'islamofòbia

El primer ministre pakistanès denuncia la dinàmica generada després dels atemptats de l'11-S

An injured person is loaded into an ambulance following a shooting at the Al Noor mosque in Christchurch, New Zealand, March 15, 2019. REUTERS/SNPA/Martin Hunter  ATTENTION EDITORS - NO RESALES. NO ARCHIVES     TPX IMAGES OF THE DAY

An injured person is loaded into an ambulance following a shooting at the Al Noor mosque in Christchurch, New Zealand, March 15, 2019. REUTERS/SNPA/Martin Hunter ATTENTION EDITORS - NO RESALES. NO ARCHIVES TPX IMAGES OF THE DAY / Stringer . (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Líders polítics de països musulmans van expressar la seva indignació per la matança perpetrada aquest divendres a dues mesquites de Nova Zelanda. Alguns d’ells van atribuir els fets a la creixent "islamofòbia".

Mentre els governs d’Àsia el Pròxim Orient s’afanyaven a intentar determinar quants dels seus ciutadans havien mort o havien resultat ferits en l’atac de la ciutat de Christchurch, altres líders van expressar la seva indignació pel fet que l’atac es produís durant les oracions de divendres.

"Culpo d’aquests atacs terroristes cada vegada més greus a l’actual islamofòbia posterior a l’11-S, [en què] 1.300 milions de musulmans han sigut culpats col·lectivament per qualsevol acte de terror", va publicar el primer ministre del Pakistan, Imran Khan, a les xarxes socials.

Per la seva part, el ministre turc d’Exteriors, Mevlut Cavusoglu, va dir que l’atac va ser producte de la demonització deliberada de les lluites polítiques musulmanes. "No només els perpetradors, sinó també els polítics i els mitjans de comunicació que alimenten l’escalada islamofòbia i l’odi a Occident, són igualment responsables d’aquest atroç atac", va escriure a Twitter.

Comunicat d’Al-Azhar

Notícies relacionades

En un comunicat, la Universitat Al-Azhar, la seu de l’ensenyament islàmic sunnita, va dir que els atacs havien "violat la santedat de les cases de Déu". "Advertim que l’atac és un indicador perillós de les greus conseqüències de l’escalada del discurs de l’odi, la xenofòbia i la propagació de la islamofòbia", ha afirmat.

En aquest mateix sentit es va expressar el ministre d’Afers Exteriors dels Emirats Àrabs Units, Anwar Gargash. "La nostra feina col·lectiva contra la violència i l’odi ha de continuar amb renovat vigor", va dir.