matança de musulmans

¿Qui és l'espanyol el nom del qual apareix inscrit a l'arma del terrorista de Nova Zelanda?

Un dels carregadors portava escrit, entre altres identitats, la de Josué Estebánez, el neonazi espanyol que va assassinar un jove d'esquerres al metro de Madrid

Ammunition is seen in this undated photo posted on twitter on March 12, 2019 by the apparent gunman who attacked a mosque in Christchurch, New Zealand.  Twitter/via REUTERS   ATTENTION EDITORS -  THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES

Ammunition is seen in this undated photo posted on twitter on March 12, 2019 by the apparent gunman who attacked a mosque in Christchurch, New Zealand. Twitter/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES / SOCIAL MEDIA (Twitter/via REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Brenton Tarrant, un dels terroristes  que ha perpetrat la matança de musulmans a Nova Zelanda, havia cobert d’inscripcions el fusell d’assalt amb què va disparar contra les seves víctimes. Bona part d’aquestes inscripcions, realitzades amb tinta blanca, són noms d’autors d’atacs amb motivacions racistes o d’ultradreta, així com de batalles contra els musulmans. Entre els quals, el d’un espanyol: Josué Estebánez.

Estebánez és un exmilitar i ultradretà espanyol que actualment compleix condemna a la presó de Villabona, a Astúries, per l’assassinat del menor antifeixista Carlos Palomino, a qui va matar d’una punyalada el novembre del 2007 al metro de Madrid. El moment de l’assassinat va quedar gravat per les càmeres de seguretat del metro.

El Tribunal Suprem va confirmar la condemna a 26 anys de presó imposada per l’Audiència Provincial de Madrid i que va ser la primera en què s’incloïa l’agreujant de motius ideològics. Quan van passar els fets, Palomino es dirigia a rebentar una manifestació convocada per les joventuts de Democràcia Nacional.

Notícies relacionades

A més del nom d’Estebánez, a les armes de Tarrant hi apareix inscrit el nom de Luca Traini, un italià que va ferir sis immigrants musulmans a la localitat de Macerata i que va ser condemnat a 12 anys de presó.

També apareix el nom de Sebastiano Denir, que va ser el dux de Venècia i que va comandar un contingent en la batalla de Lepant. Una altra inscripció és la de Shipka Pass, una sèrie de batalles que van enfrontar l’Exèrcit Rus i l’Otomà durant la guerra russoturca.