CRIM ORGANITZAT

Assassinat a Nova York el cap mafiós Frank Cali

El líder de la família Gambino va rebre sis trets al pit davant de casa seva

frank cali

frank cali

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap mafiós Francesco Frank Cali, líder de la família Gambino, va ser assassinat a trets aquest dimecres a la nit davant de casa seva a Nova York, segons informa la policia. Cali, de 53 anys, va rebre sis trets al pit cap a les 21.20 hora local (les 2.20 hores a Espanya) i segons algunes informacions també va ser atropellat per la camioneta que conduïen els seus presumptes assassins. El cap mafiós va ser traslladat a l’Hospital Universitari de Staten Island, on el van declarar mort.

El succés va ocórrer davant de la vivenda de Cali al barri de Todt Hill de Staten Island, conegut per la influència de mafiosos. La família Gambino, una de les cinc que integren la màfia siciliana a Nova York, va arribar a ser considerada l’organització criminal més gran dels Estats Units dedicada a tota mena d’activitats delictives fins a la seva caiguda en desgràcia en els anys 1990 pels cops de les autoritats.

'Ambaixador'

L’assassinat de Cali és el primer en dècades d’un cap mafiós a Nova York i el de més perfil en la família Gambino des que el 1985 John Gotti va ordenar matar al llavors líder Paul Castellano per prendre el poder de l’organització.

Notícies relacionades

Gotti va ser detingut a finals del 1990 gràcies a la col·laboració del seu segon, Salvatore Gravano, amb l’FBI, una relació que provocaria la caiguda de diversos capos mafiosos i que la família Gambino perdés gran part del seu poder. Gotti va morir a la presó el 2002.

De pares sicilians, de Palerm, Cali va néixer a Nova York el 1965 i des de jove va estar involucrat en la màfia novaiorquesa. Entre el 2008 i el 2009 va complir 10 mesos de presó per un delicte d’extorsió. Cali va prendre el control de l’organització el 2015. Les autoritats nord-americanes i italianes el consideraven membre de la Cosa Nostra i com un ambaixador a Nova York de famílies mafioses de Sicília. 

Temes:

Màfia Nova York