Tripulació d'Air Europa pateix un intent d'assalt a trets a Caracas

L'aerolínia ha decidit que el seu personal deixi de pernoctar a la capital de Veneçuela atès el nivell d'inseguretat

aireuropa

aireuropa / Picasa

2
Es llegeix en minuts

Membres de la tripulació d’Air Europa  van patir aquest dissabte un intentd’atracament  quan es dirigien en una furgoneta cap a un hotel de Caracas (Veneçuela) on anaven a pernoctar. El succés va acabar sense incidents i els treballadors ja han tornat a Madrid. L’aerolínia ha decidit que el seu personal ja no pernocti a la capital veneçolana pels nivells d’inseguretat, una cosa que ja els havia reclamat fa setmanes el sindicat de pilots Sepla.

Segons ha explicat a Efe José Roncero, delegat del Sindicat de Pilots Sepla a Air Europa, ja no queda a Veneçuela cap treballador de la companyia, ja que aquest diumenge van tornar a Espanya les dues tripulacions –quatre pilots i 16 auxiliars de vol– que es trobaven a Caracas; una és la que va patir l’intent d’atracament i una altra esperava a l’hotel per tornar.

A trets

Roncero ha relatat que l’incident es va produir quan tres persones que anaven amb moto van començar a perseguir la furgoneta en què viatjava la tripulació d’Air Europa. Els motoristes van intentar parar la furgoneta però no ho van aconseguir, ja que el conductor va aconseguir arribar a l’hotel, on els treballadors van baixar ràpidament.

Davant de la presència de l’altra tripulació que esperava ser traslladada de l’hotel a l’aeroport, els atracadors van efectuar diversos trets sense conseqüències per a cap de les persones que es trobaven al lloc, la qual cosa va provocar moments de gran tensió, ha afegit el representant del sindicat dels pilots. Finalment, escortats per diversos cotxes de policia, les dues tripulacions van arribar a l’aeroport i van abandonar el país.

Air Europa ha decidit que cap tripulació dormi ja a la capital veneçolana davant de la inseguretat que s’ha fet patent amb aquest incident. Així fonts de la companyia han explicat a Efe que Air Europa "ha decidit triangular la ruta" Madrid-Caracas amb Punta Cana, on pernoctarà la tripulació.

Investigació oberta

Les mateixes fonts han afegit que s’ha adoptat aquesta decisió davant de la situaciód’inestabilitat energètica, falta de subministraments i apagades constants que es produeixen en aquest país.

Notícies relacionades

A més, han assenyalat que la companyia ha obert una investigació per saber el que ha passat "de primera mà i recollint informació amb els membres de la tripulació afectada".

A finals de febrer, el sindicat de pilots Sepla va demanar a Air Europa que paralitzés les pernoctacions de les seves tripulacions a Caracas, ja que considerava que es posava en risc la seguretat per a pilots i tripulants de cabina. El sindicat criticava que Air Europa era l’única aerolínia que continuava fent dormir els pilots a la capital veneçolana i recordava que l’espai aeri del país sud-americà havia sigut tancat per a vols no comercials.