Juncker avisa May que Europa no renegociarà l'acord del 'brexit'

La primera ministra britànica va assegurar el dimarts que viatjaria a Brussel·les per tornar a valorar la salvaguarda irlandesa

zentauroepp45982113 british prime minister theresa may shakes hands with europea181121203047

zentauroepp45982113 british prime minister theresa may shakes hands with europea181121203047 / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, ha recordat aquest dimecres que l’acord sobre la retirada del Regne Unit de la Unió Europea (UE) no està obert per a la renegociació i va instar a esperar que Londres comuniqui a Brussel·les les seves intencions, un dia abans que el Parlament britànic voti una moció i algunes esmenes del ‘brexit’.

"L’acord de retirada continua sent el millor i únic acord possible. La Unió Europea va dir això al novembre, ho vam dir al desembre, ho vam dir després del primer vot significatiu a la Cambra dels Comuns al gener. El debat i els vots a la Cambra dels Comuns ahir no canvien res. L’acord de retirada no es renegociarà", va afirmar Juncker al ple de l’Eurocambra.

Notícies relacionades

"Tenim una posició unànime dels 27 Estats membres (que seguiran a la UE després del 'brexit') sobre l’acord de retirada que reflecteix la posició comuna de la UE. Aquest acord de retirada ha sigut pactat amb el Govern britànic, recolat pels líders i no està obert per a la renegociació", va declarar en la mateixa línia el portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas.

També va remarcar durant la roda de premsa diària de la CE que el pacte "està sobre la taula" i inclou la salvaguarda per evitar una frontera física a Irlanda, qüestió que dificulta l’aprovació de l’acord de sortida al Parlament de Westminster.