indignació a la xarxa

Els Emirats Àrabs Units atorguen els seus premis d'igualtat només a homes

El vicepresident dels EAU es va vantar del "progrés significatiu" en aquesta matèria en l'entrega dels guardons

El Fòrum Econòmic Mundial va classificar el país àrab al lloc 121 de 149 països en un rànquing sobre gènere

zentauroepp46768990 dubai190130152933

zentauroepp46768990 dubai190130152933

1
Es llegeix en minuts
Reuters / Beirut

El vicepresident dels Emirats Àrabs Units (EAU) es va vantar del "progrés significatiu" del paísen matèria d’igualtat de gènere  a l’entregar premis per promoure la igualtat d’oportunitats. L’únic problema era que tots els premiats van ser homes, una cosa de què es van adonar ràpidament els usuaris de les xarxes socials. La indignació es va començar a propagar després que el xeic Mohammed bin Rashid al-Maktoum, governador de Dubai i vicepresident i primer ministre dels Emirats Àrabs Units, tuitegés l’anunci dels premiats diumenge passat a la nit amb una sèrie de fotos dels guanyadors, tots ells homes.

"És fantàstic veure Dubai promovent i recompensant la promoció de l’equilibri de gènere, però hi ha una cosa que falta en aquestes fotos ... no puc assenyalar-ho ...", va escriure una usuària a Twitter. "Ho sento, ¿quins gèneres estan equilibrant? Només en veiem un", va publicar un altre. L’oficina de mitjans del Govern de Dubai i el govern dels EAU no han respost immediatament a la sol·licitud de comentaris de Reuters.

Al lloc 121 de 149

Notícies relacionades

El Fòrum Econòmic Mundial va classificar els Emirats Àrabs Units al lloc 121 de 149 països en un rànquing sobre igualtat de gènere en l’educació, la salut i la participació en la política i l’economia en un informe del 2018. El desembre passat, els EAU van decidir que les dones haurien de constituir la meitat del seu cos assessor quan es renovi aquest any. Això augmentarà el nombre de dones en el consell dels Emirats Àrabs Units, que expressa la seva opinió sobre temes públics, inclosos els projectes de llei i els pressupostos governamentals, però no té cap paper en la formació o l’acomiadament de gabinets o ministres.

Els crítics assenyalen que les lleis dels Emirats Àrabs Units continuen sent altament discriminatòries. La violació conjugal no és un delicte, mentre que la violència domèstica està permesa sempre que "l’assalt no superi els límits de la llei islàmica", d’acord amb Human Right Watch.