CRISI A VENEÇUELA

Rússia "defensarà els seus interessos" després de les sancions dels EUA a la petroliera estatal veneçolana

Moscou considera "il·legal" la decisió de Washington

zentauroepp46587078 russian president vladimir putin attends a news conference w190117182852

zentauroepp46587078 russian president vladimir putin attends a news conference w190117182852 / STOYAN NENOV

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Kremlin ha anunciat que "defensarà els seus interessos" després de la imposició de sancions a càrrec dels EUA contra la companyia estatal Petrolis de Veneçuela (Pdvsa)sancionsEUAcompanyia estatal Petrolis de Veneçuela (Pdvsa), les conseqüències de les quals Moscou "estan analitzant".

"Es tracta d’un afer comercial. Per descomptat que analitzarem totes les conseqüències possibles d’aquestes mesures restrictives", ha dit a la premsa el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov. Ha afegit que Moscou coincideix amb Caracas a qualificar d’"il·legals" les sancions contra la PDVSA i "defensarà els seus interessos" a través de totes les eines del dret internacional que tingui a l’abast.

"Defensarem [els nostres interessos] en el marc del dret internacional, fent servir tots els mecanismes al nostre abast", ha remarcat Peskov, que ha reiterat l’actitud de Moscou, segons la qual les sancions dels EUA són en la majoria dels casos "una mostra de competència deslleial".

El Departament del Tresor dels EUA va anunciar dilluns que la PDVSA, que gestiona la principal font d’ingressos de Veneçuela, veurà bloquejats tots els actius sota jurisdicció nord-americana, amb la idea de traspassar-los eventualment a un nou Govern veneçolà una vegada que Nicolás Maduro abandoni el poder.

Notícies relacionades

Les sancions afecten 7.000 milions de dòlars en actius de la PDVSA, va assegurar l’assessor de seguretat nacional dels EUA, John Bolton, que va pronosticar que les mesures provocaran 11.000 milions de dòlars més en pèrdues per a la petroliera al llarg del pròxim any.

Segons la premsa local, Rússia ha invertit uns 20.000 milions de dòlars en el seu principal soci a l’Amèrica Llatina, cosa que inclou projectes energètics i crèdits.