EL FUTUR DE LA UE

May adverteix d'una "catàstrofe democràtica" si no hi ha pacte per al 'brexit'

La dirigent busca un consens a la desesperada a dos dies d'una votació clau al Parlament britànic

zentauroepp46148011 ara8  londres  reino unido   05 12 2018   varias personas se181206104557

zentauroepp46148011 ara8 londres reino unido 05 12 2018 varias personas se181206104557 / ANDY RAIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera ministra britànica, Theresa May, ha advertit que no assolir un pacte per albrexit seria "catastròfic" per a la democràcia, en una crida desesperada al consens tot just dos dies abans que el Parlament britànic voti i, previsiblement rebutgi, el seu acord amb la Unió Europea (UE).

Amb el rellotge en marxa cap a la sortida del 29 de març de la UE, la Gran Bretanya afronta un camí incert. May, que al desembre va posposar una votació a la Cambra dels Comuns sobre l’acord davant del temor de perdre-la, ha afirmat que els legisladors haurien de recolzar l’esmentat acord per no defraudar les persones que van donar suport al brexit en el referèndum de juny del 2016.

Notícies relacionades

“”En absència d’una altra proposta sobre la taula ens arrisquem a no deixar la UE en absolut. I fer-ho seria una violació catastròfica i imperdonable de la confiança en la nostra democràcia", ha escrit en el Sunday Express. “El meu missatge al Parlament és simple: és hora d’oblidar els jocs i fer el correcte per al nostre país", ha afegit.

May també ha arremès contra el líder del Partit Laborista, Jeremy Corbyn, a qui acusa de "fer política en lloc de pensar en el millor interès del país" per demanar unes eleccions generals si es rebutja el pacte d’aquí a dos dies.