07 juny 2020

Anar al contingut

Violència de gènere

Una ministra de Macron veu «molt preocupant» les idees de Vox sobre les dones

Nathalie Loiseau avisa Ciutadans que «no hi pot haver compromís amb un partit d'extrema dreta»

El Periódico / Agencias

Una ministra de Macron veu «molt preocupant» les idees de Vox sobre les dones

CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

La ministra francesa d’Assumptes Europeus, Nathalie Loiseau, ha apel·lat aquest dimarts a no fer “cap compromís amb un partit d’extrema dreta” com Vox i ha considerat “molt preocupant” les seves idees sobre per “revertir drets de les dones”.

“No hi pot haver cap compromís amb un partit d’extrema dreta, que defensa valors que són totalment contraris als nostres”, ha assenyalat en declaracions als mitjans al ser preguntada si la preocupa l’emergència de partits com Vox i les seves exigències per recolzar un Govern del PP i Ciutadans a Andalusia, una cosa que ha condicionat al final de les lleis de gènere i dels ajuts per a la protecció de les dones víctimes de la violència masclista.

“He escoltat les primeres declaracions de representants de Vox que volen revertir drets de les dones. Ho trobo molt preocupant. Crec que cal fer tot per combatre aquest tipus d’extremisme”, ha reblat la ministra.

Tot i que “cada país té les seves especificitats i cada partit fa la seva pròpia elecció”, la ministra gal·la ha defensat que “no hi pot haver cap compromís amb un partit d’extrema dreta”, al ser preguntada específicament per la situació de Ciutadans.

Loiseau ha recordat que el president francès, Emmanuel Macron, “es va batre contra l’extrema dreta” a França i es va imposar al Front Nadional de Marine Le Pen.

Temes: VOX Dones França