El Marroc arresta un espanyol vinculat a l'assassinat de les dues turistes

El detingut hauria entrenat els terroristes que van perpetrar l'atemptat

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Les autoritats marroquines han informat de la detenció d’un home amb doble nacionalitat suïssa i espanyola, que actualment viu en el país magribí, presumptament vinculat als detinguts per l’assassinat de dues turistes escandinaves en una regió muntanyosa al Marroc.

L’Oficina Central d’Investigació Judicial (BCIJ) del Marroc ha informat  que aquesta detenció es va produir a Marràqueix i que l’arrestat, de qui no s’ha revelat la identitat, és algú “d’ideologia extremista i violenta”, segons un comunicat. Fonts de l’Oficina d’Informació Diplomàtica del Ministeri d’Afers Estrangers han confirmat en declaracions a Europa Press que el detingut té passaport espanyol. A més han assenyalat que s’està fent un seguiment consular del cas.

“La BCIJ ha detingut aquest dissabte un suís, amb nacionalitat espanyola i resident al Marroc, per presumptes vincles amb alguns detinguts en relació amb la investigació judicial oberta en el cas de l’assassinat de dos turistes, una noruega i una danesa, a la comuna d’Imlil”, assenyala el comunicat.

Lleialtat a l’Estat Islàmic

Les autoritats del Marroc ja van detenir els presumptes autors d’aquest atemptat ocorregut a mitjans de desembre. Va ser perpetrat per quatre terroristes que van gravar un vídeo en què apareixen prestant lleialtat al grup gihadista Estat Islàmic (EI).

El sospitós detingut està vinculat a aquests arrestats, als que presumptament  “va ensenyar a utilitzar noves tecnologies de comunicació i per entrenar-los” en l’ús d’armes de foc, assenyala el comunicat marroquí.  A més, el detingut hauria participat en campanyes de reclutament de ciutadans marroquins i d’altres procedents de països subsaharians per cometre accions terroristes al Marroc, contra “interessos estrangers”.

Notícies relacionades

L’arrestat està en detenció preventiva, sota la supervisió de la Fiscalia Antiterrorista, per ser interrogat sobre els detalls dels seus suposats plans terroristes.

L’atac va ocórrer el passat 17 de desembre quan un grup extremista va degollar la danesa Louisa Vesterager Jespersen, de 24 anys, i la noruega Maren Ueland, de 28, a la vall Imlil, a l’Alt Atles, una zona coneguda pel turisme de muntanya.