OPERACIÓ

Egipte mata 40 presumptes terroristes després de l'atemptat a l'autobús

Les forces de seguretat duen a terme tres operacions antiterroristes

egipto / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les forces de seguretatd’Egipte van matar 40 presumptes terroristes en operacions en tres punts del país després de l’atemptat contra un autobús de turistes a El Cairo que aquest divendres va causar la mort a almenys tres turistes vietnamites i el seu guia.

El Ministeri d’Interior va anunciar que les operacions van ser dutes a terme a la península del Sinaí (nord-est), als afores d’El Cairo i a la província de Gizeh, a l’oest de la capital egípcia.

Els terroristes estaven preparant i planificant atacs contra institucions de l’Estat, Policia i Forces Armades, a més de contra objectius del sector turístic i llocs de culte cristians, segons va informar el Ministeri en un comunicat difós per l’agència oficial MENA.

Almenys 14 presumptes terroristes van ser abatuts en un tiroteig en una casa que utilitzaven com a refugi al districte Sis d’Octubre, als afores d’El Cairo.

La Policia va abatre uns altres 16 presumptes terroristes en una operació a la zona d’Abne al Gizeh, a la carretera a l’oasi de Gizeh, a l’oest de la capital egípcia.

Uns altres 10 presumptes terroristes van ser abatuts en un refugi a la zona residencial Ibni Beitek, a la ciutat d’Al-Arish, capital de la província de Nord de Sinaí (nord-est).

Artefactes i armes

Aquest grup tenia gran quantitat d’artefactes explosiusarmes de foc i munició de diversos calibres i material per a la fabricació de bombes, va agregar el comunicat, que no va identificar a quins grups terroristes pertanyien els sospitosos.

Les operacions es van produir hores després de l’atemptat contra un autobús turístic en què van morir quatre persones, entre aquestes tres turistes vietnamites, i unes altres deu van resultar ferides.

L’artefacte explosiu, de fabricació casolana, va ser col·locat al costat d’un mur al carrer d’Al Marriotiya, al districte del Haram, de Gizeh, on es troben les piràmides, i va ser explotat a les 18.15 hora local (16.15 GMT) al pas de l’autobús, segons va informar el Ministeri d’Interior Egipci en un comunicat.

L’atemptat encara no ha sigut reivindicat per cap grup terrorista i les autoritats tampoc l’hi han atribuït a cap banda.

Aquest va ser el primer atac amb explosius contra turistes registrat a Egipte des de l’atemptat l’octubre del 2015 contra un avió rus que es va estavellar a la península del Sinaí (nord-est) després d’explotar a l’aire, causant la mort dels seus 224 ocupants.

El país està en estat d’emergència des d’abril de 2017 com a resposta a una sèrie d’atemptats terroristes contra unes esglésies al delta del Nil.

Notícies relacionades

El febrer passat, les Forces Armades egípcies van llançar una gran campanya militar contra el grup terrorista Wilayat Sina, la filial egípcia de l’Estat Islàmic (EI), al nord de la península del Sinaí.

Des del començament d’aquestes operacions, prop de 500 presumptes terroristes han sigut abatuts per les forces de seguretat, segons dades facilitades pels ministeris de Defensa i Interior.

Temes:

Egipte