SUD-EST ASIÀTIC

Un nou tsunami podria suposar l'extinció del rinoceront de Java

Els únics 67 exemplars que queden d'aquesta espècie són al Parc Nacional Ujung Kulon, ubicat a les faldilles del volcà Anak Krakatau

rinoceronte

rinoceronte

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Entre les terribles conseqüències que l’arribada d’un nou tsunami podria comportar per a Krakatoa i altres illes indonèsies de la zona, s’inclou el temor que es perdi tota l’espècie del rinoceront de Java, que ja es troba en una situació de risc greu de desaparició. 

Aquest és el missatge d’alerta que transmeten ecologistes i conservacionistes, que temen que l’espècie, que al seu dia es va estendre per les selves del sud-est asiàtic i l’Índia, es vegi ferida de mort. En el dia d’avui, els únics que queden al món són els 67 del Parc Nacional Ujung Kulon, que va ser molt colpejat pel tsunami de la setmana passada, a causa de la seva ubicació, a les faldilles de l’Anak Krakatau, el volcà en actiu que va acabar originant el sisme submarí.

Temor

Notícies relacionades

Els treballadors del parc s’apressen a traslladar els animals a una zona segura al comprovar que el volcà continua actiu i, amb aquest, el risc d’una catàstrofe per a aquesta espècie. Dos dels funcionaris del parc figuren entre els 430 morts que inclou el balanç provisional de víctimes del tsunami. De moment, els rinoceronts de Java que van quedar al parc han resultat il·lesos, segons informa la BBC.

Els rinoceronts de Java són l’espècie més amenaçada de les cinc que té aquest animal al món, i es troben en situació crítica a la Llista Vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa.