TRAGÈDIA

Mor un metge espanyol a l'estavellar-se un helicòpter al nord de Portugal

En l'accident aeri han mort quatre persones durant un trasllat d'urgència

zentauroepp10644882 el port de la selva  acn    l helic pter dels bombers de la 180809125347

zentauroepp10644882 el port de la selva acn l helic pter dels bombers de la 180809125347 / XAVIER PI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un metge espanyol i unes altres tres persones han mort a l’estavellar-se un helicòpter d’emergències sanitàries en una zona muntanyosa a prop de la localitat de Porto, al nord de Portugal, segons han informat els serveis d’emergències del país.

El metge mort ha sigut identificat com Luís Vega, ciutadà espanyol de 50 anys. Vega treballava per a l’Hospital de Santa Maria da Feira (Aveiro) des de fa gairebé dues dècades i formava part de l’equip d’urgències de l’INEM, segons ha informat ‘El Mundo’.

El canal de televisió RTP ha indicat que els quatre passatgers eren dos pilots i dos membres del servei sanitari. El primer ministre del país, António Costa, ha lamentat el que ha passat.

“Vull expressar les meves més profundes condolences als familiars i amics de les víctimes i tenir unes paraules de solidaritat amb tots aquells que treballen per a l’Institut Nacional d’Emergència Mèdica (INEM) i ofereixen un servei incalculable als portuguesos”, ha manifestat Costa, segons ha recollit l’agència de notícies Lusa.

Notícies relacionades

L’INEM va posar en marxa una operació de rescat per trobar l’helicòpter, que es va desplomar sobre les 6.30 de la tarda (hora local) de dissabte després de deixar en un hospital de Porto un pacient de 76 anys que patia problemes cardíacs.

L’helicòpter es dirigia de tornada a la seva base al districte de Braganza quan es va estavellar a causa de les males condicions meteorològiques.