CAUSES DESCONEGUDES

Així va ser el tràgic xoc de dos trens a Turquia

Les càmeres de seguretat van captar l'accident entre un tren d'alta velocitat i una locomotora amb un saldo de nou morts i 47 ferits

9nj0womqt6p6rsnmxw6w931100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les càmeres de seguretat de l’estació de tren d’Ankara (Turquia) van captar el moment del tràgic accident que va deixar nou morts i una cinquantena de ferits la matinada de dijous passat. Algunes de les víctimes segueixen en estat crític als hospitals de la capital turca. 

Les imatges mostren com una locomotora de revisió, encarregada de comprovar l’estat de les vies després de la nevada del dia anterior, estava circulant per una via de l’estació d’Ankara a dos quarts de set del matí.  En aquesta mateixa via, estava circulant un tren d’alta velocitat en direcció a Konya, al centre del país. La impressionant col·lisió dels dos combois provoca una explosió i el posterior enderrocament d’un pas elevat.

Notícies relacionades

L’accident va ser de tal calibre que no era possible distingir els dos trens col·lidits del garbuix de ferros, captats en les instantànies que obrien tots els mitjans dijous al matí. Les nou víctimes mortals són tres maquinistes i sis passatgers del tren. 

La investigació de les causes que van causar l’accident apunta que la presència de neu en les vies va poder ser el principal motiu de la col·lisió. Les autoritats encara mantenen la causa oberta per comprovar si un dels agreujants va poder ser l’excés de velocitat per part d’un dels combois.