CRISI A FRANÇA

Trump llança una pulla a Twitter a Macron per la crisi dels 'armilles grogues'

El president dels EUA diu que la crisi francesa avala la seva decisió de retirar-se de l'acord climàtic internacional

FILE PHOTO  U S  President Donald Trump at  the G20 leaders summit in Buenos Aires  Argentina December 1  2018  REUTERS Luisa Gonzalez File Photo

FILE PHOTO U S President Donald Trump at the G20 leaders summit in Buenos Aires Argentina December 1 2018 REUTERS Luisa Gonzalez File Photo / Luisa Gonzalez (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUADonald Trump, ha llançat una pulla a  Twitter al president de França, Emmanuel Macron, per la crisi dels 'armilles grogues’. Trump afirma que la decisió del seu homòleg francès, Emmanuel Macron, de congelar la pujada d’impostos al carburant a França li dona la raó en les seves crítiques a l’Acord de París sobre el canvi climàtic, que va considerar "defectuós".

El Govern francès va anunciar que suspendrà durant sis mesos la pujada de la "taxa carboni" al combustible, en la seva estratègia per reduir la dependència del petroli i afavorir una economia amb menys emissions de diòxid de carboni per lluitar contra el canvi climàtic.

Arremet contra Macron

En dos tuits ahir al vespre, Trump va reaccionar a la concessió de Macron davant del moviment dels 'armilles grogues’ després de les violentes protestes del cap de setmana a França, i la va interpretar com un reconeixement a la seva decisió de retirar-se del’Acord de París, malgrat que el Govern francès continua recolzant-lo.

"Em complau que el meu amic @EmmanuelMacron i els manifestants a París s’hagin mostrat d’acord amb la conclusió a la qual vaig arribar fa dos anys", va escriure Trump. I afegeix: "L’Acord de París és irremeiablement defectuós perquè puja el cost de l’energia per als països responsables, mentre que encobreix alguns dels que més contaminen al món", va afegir.

Millora del medi ambient dels EUA

Notícies relacionades

Trump va insistir que ell vol "un aire i aigua nets" i va presumir que ha fet "grans avenços per millorar el medi ambient als EUA", però va remarcar que "els contribuents i treballadors nord-americans no haurien de pagar per netejar la contaminació d’altres països".

La fractura entre els EUA i la resta de la comunitat internacional pel que fa al canvi climàtic va tornar a quedar clara aquest cap de setmana durant la cimera del G-20 a Buenos Aires. En el comunicat final de la cita, els signants de l’Acord de París van deixar clar que aquest pacte "és irreversible" i es van comprometre a la seva aplicació, mentre que els EUA van reiterar en un punt a part la seva decisió de retirar-se d’aquest conveni internacional.