PLENÀRIA DE LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL

El president dels bisbes admet els abusos, però demana evitar "sospites sense fonament"

El cardenal Blázquez garanteix "la ferma decisió d'erradicar" els casos de pederàstia

apoai89oxnhxcelbbd3h441100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Valladolid, el cardenal Ricardo Blázquez, ha reconegut la "profunda commoció" i el "comprensible escàndol" causat pels casos d’“abusos” comesos pel clergat, ha demanat que no s’"encobreixin" i ha assegurat la seva "ferma decisió d’erradicar-los", però ha rebutjat mantenir "sospites sense fonament".

"L’Església reconeix obertament els abusos de diversa índole i té la ferma decisió d’erradicar-los; també agraeix la dedicació pacient de tants cristians, ministres, consagrats i laics. No és legítim tenir sospites sense fonament", ha recalcat el president de la CEE, Ricardo Blázquez, aquest dilluns 19 de novembre durant el seu discurs inaugural de la 112a Assemblea Plenària dels bisbes.

Abans de citar alguns apartats del document final del Sínode dels Bisbes sobre aquest assumpte, l’arquebisbe ha assegurat que és un tema que els "ocupa i preocupa". "Em refereixo als abusos, a la profunda commoció i el comprensible escàndol que han suscitat", ha indicat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha afegit que "no s’han d’encobrir els abusos ni donar-los una resposta equivocada" i ha assenyalat que han de reconèixer els seus "pecats" davant de Déu i davant dels homes "sense pretextos".

A més, ha advertit del "mal" que causa no només a nivell "individual" sinó també a l’Església. "Ens acollim tots a la misericòrdia immensa i eterna de Déu", ha precisat.