PRIMERA DAMA AMB PODER

Trump decideix fer fora a instàncies de Melania una assessora de seguretat nacional

La primera dama va xocar amb la número 2 de Bolton en el seu viatge a l'Àfrica i l'acusa de propagar històries negatives

undefined45348299 u s  first lady melania trump takes a safari in nairobi  ken181005202747

undefined45348299 u s first lady melania trump takes a safari in nairobi ken181005202747 / CARLO ALLEGRI

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

El poder de Melania Trump dins de la Casa Blanca s'acaba de demostrar. Segons ha publicat The Wall Street Journal, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha decidit fer fora de la seva Administració Mira Ricardel, una assessora de seguretat nacional amb què la primera dama va xocar durant el seu recent viatge a l'Àfrica. L'equip de Melania Trump, segons el rotatiu, també ha traslladat al president les sospites que Ricardel és darrere de la propagaciód'històries negatives sobre la primera dama.

Melania Trump i Ricardel van xocar, segons la informació, per diversos motius durant el primer gran viatge en solitari de la primera dama, des del repartiment de seients a l'avió fins a l’assignació de recursos del Consell de Seguretat Nacional. I la directora de comunicacions de Melania Trump, Stephanie Grisham, ha dit aquest dimarts que l'actitud de l'oficina de la primera dama és que “Ricardel no mereix l'honor de servir en aquesta Casa Blanca”.

Nielsen i Kelly

Notícies relacionades

Ricardel ha sigut número dos de l'assessor de seguretat nacional de Trump, John Bolton, i ha tingut també una relació tensa amb el secretari de Defensa, James Mattis, i el Pentàgon. La seva sortida, que s'espera imminent, se sumarà a altres que s'esperen a l'equip de Trump, que remodela el seu equip amb la vista posada a la campanya de reelecció del 2020.

El dia després de les eleccions legislatives Trump va obligar a dimitir el fiscal general, Jeff Sessions. Encara que sense data definitiva té decidit ja prescindir de la secretària de Seguretat Nacional, Kirstjen Nielsen, la qual acusa de no ser prou dura en política d'immigració. Segons el Journal el president és conscient que expulsar Nielsen podria fer que el seu cap de gabinet, John Kelly, presentés la dimissió, i Trump estudia reemplaçar-lo amb Nick Ayers, actualment cap de gabinet del vicepresident, Mike Pence.