CONFLICTE ARMAT

La coalició dirigida per Riad autoritza l'evacuació dels rebels iemenites

El Iemen viu la pitjor crisi humanitària del món, amb el 75% de la seva població necessitada d'ajuda de les oenagés

zentauroepp45832882 file   in this dec  6  2017 file photo  houthi shiite rebels181113130603

zentauroepp45832882 file in this dec 6 2017 file photo houthi shiite rebels181113130603 / Hani Mohammed

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La coalició liderada per l’Aràbia Saudita ha acceptat l’evacuació de soldats rebels hutís al Iemen, ha anunciat avui el Ministeri britànicd’Afers Exteriors  l’endemà de la visita del ministre Jeremy Hunt als Emirats Àrabs Units i l’Aràbia Saudita. Segons l’OMS durant el conflicte han mort 100.000 persones i han resultat ferides 56.000, la majoria d’elles civils. 

El ministre precisa que "les forces de la coalició permetran a l’ONU supervisar la retirada mèdica de fins a 50 combatents ferits". Aquests soldats aniran a Oman, a l’espera de noves negociacions de pau a Suècia, ha dit el ministre en un comunicat. Hunt lamenta que "el Iemen és l’escenari de la pitjor crisi humanitària del món [...] un 75% de la població necessita ajuda humanitària i 8,4 milions de persones podrien morir de gana".

Acords de pau

Notícies relacionades

El polític britànic confia en "el fet que l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units han manifestat el seu suport alsprocessos de pau de Nacions Unides". Ha afegit que "gràcies a les nostres trobades, hem fet progressos i hem traçat el camí d’una desmilitarització".

Des de l’ONU i algunes capitals occidentals com Washington, Londres i París s’ha fet una crida al cessament d’hostilitats al Iemen i a reprendre les negociacions per acabar amb el conflicte, que va començar el 2015. En aquesta guerra els hutís, rebels, s’enfronten a l’Exèrcit governamental, recolzat per l’Aràbia Saudita, Bahrain i Jordània, entre altres països, la majoria àrabs.