VISITA DEL SECRETARI D'ESTAT DELS EUA

Pompeo arriba a Riad per desentranyar el 'cas Khashoggi'

L'Aràbia Saudita reconeix la mort del periodista durant un interrogatori que va sortir malament, segons mitjans dels EUA

zentauroepp45483195 us secretary of state mike pompeo  c  greets saudi officials181016103930

zentauroepp45483195 us secretary of state mike pompeo c greets saudi officials181016103930 / LEAH MILLIS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d’Estat nord-americà, Mike Pompeo, ha arribat a Riad enviat d’urgència pel president Donald Trump, per intentar aclarir la mort del periodista saudita Jamal Khashoggi, protagonista involuntari d’una polèmica trama. 

Pompeo va ser rebut pel seu homòleg saudita, Adel al-Jubeir, i per l’ambaixador del regne a Washington, el príncep Khaled ben Salman, fill del rei i germà del príncep hereu, Mohammed bin Salman. Aquest dilluns, després de mantenir converses telefòniques amb el rei Salman, Trump va suggerir que la desaparició de Khashoggi, una veu crítica amb el poder saudita que havia col·laborat amb el ‘Washington Post’, "podria ser un cas d’assassinat fora de control".

Minimitzar la participació

Notícies relacionades

Més tard, alguns mitjans nord-americans afirmaven que l’Aràbia Saudita estava considerant reconèixer la mort del periodista durant un interrogatori que va sortir malament al consolat saudita a Istanbul a començaments d’aquest mes. Segons la CNN, citant dues fonts anònimes, el Govern saudita està preparant un informe en el qual provaria de minimitzar la seva participació en la desaparició de l’editorialista que critica les autoritats de Ryad i en particular al príncep hereu.

El ‘Wall Street Journal’ diu que aquest extrem permetria a la família reial "desmarcar-se de la participació directa" en la mort del Sr. Khashoggi, de 59 anys. A més del rei Salman, Mike Pompeo també es reunirà amb el príncep hereu, de 33 anys i home fort del règim saudita, segons un funcionari del Departament d’Estat.