CONVULSIÓ POLÍTICA A FRANÇA

La policia escorcolla la casa de Mélenchon i la seu del seu partit

El líder de la França Insubmisa s'enfurisma i denuncia una "operació de policia política" per intimidar la formació

zentauroepp45485098 epa9015  par s  francia   16 10 2018   el l der del partido 181016175543

zentauroepp45485098 epa9015 par s francia 16 10 2018 el l der del partido 181016175543 / CHRISTOPHE PETIT TESSON

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

La policia ha registrat aquest dimarts el domicili del líder de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, i la seu parisenca de la formació en el marc de dues investigacions preliminars de la Fiscalia de París que impliquen nou membres del partit de l’esquerra radical francesa.

La justícia té obert un expedient sobre els comptes de la campanya presidencial del 2017 per presumptes irregularitats i un altre sobre suposats  llocs de treball ficticis de la formació al Parlament Europeu.  Mélenchon ho nega tot i aquest dimarts ha posat el crit al cel mentre denunciava una “enorme operació de policia política” destinada a intimidar el principal partit de l’oposició.

“Demano a tots els que són dins i als que són fora, sobretot als diputats, que entrin a la seu. Aquesta banda no ens farà fora. I si volen caçar-vos, agafeu-vos als mobles i resistiu de totes les maneres possibles”, ha arengat  els seus a través d’un vídeo gravat en directe a Facebook en ple registre.

Crida a la resistència

Notícies relacionades

Mélenchon s’ha ofert a publicar totes les factures dels seus comptes de campanya i s’ha preguntat per què no han registrat encara la seu de La República en Marxa (LREM) d’Emmanuel Macron, igualment sospitosa d’irregularitats malgrat que les auditories practicades han avalat les despeses de la formació presidencial.

“No estem en un estat democràtic normal”, ha denunciat Mélenchon apel·lant als seus militants a mostrar la seva indignació i a resistir després de llançar amenaces a la ministra de Justícia, Nicole Belloubet. “No sap vostè a qui s’enfronta: a una força política, no a una persona aïllada. L’hi farem pagar políticament”, ha dit.