tensió diplomàtica

Kuwait fa pinya amb l'Aràbia Saudita en el 'cas Jashoggi'

El vice primer ministre Anas al-Saleh qualifica de "campanya injusta" la desencadenada contra la monarquia saudita després de la desaparició del periodista dissident

zentauroepp45449769 file photo  human rights activists and friends of saudi jour181015132318

zentauroepp45449769 file photo human rights activists and friends of saudi jour181015132318 / Murad Sezer

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Kuwait ha sortit avui en defensa de la seva aliada, l’Aràbia Saudita, en el cas del periodista dissident Jamal Jashoggi, desaparegut des que dimarts passat va entrar al consolat saudita a Istanbul. Turquia ha acusat el règim de Riad d’haver assassinat el reporter a l’interior de la seu diplomàtica, on Jashoggi va entrar per arreglar uns papers. El periodista saudita residia als EUA i escrivia articles crítics contra la monarquia del Golf a ‘The Washington Post’.

Notícies relacionades

Kuwait rebutja el que qualifica de "campanya contra l’Aràbia Saudita", segons informa avui el diari 'Al-Qabas', que recull les declaracions del vice primer ministre kuwaitià, Anas al-Saleh. "Rebutgem la campanya injusta", diu Al-Saleh que ha reafirmat el recolzament incondicional al seu veí del Golf "per fer front a tots aquells que desitgen danyar la seva sobirania". El vice primer ministre kuwaitià ha instat la gent a esperar els resultats de les investigacions en curs.

Registre al consolat

Les autoritats turques preveuen procedir aquesta mateixa tarda al registre del consolat de l’Aràbia Saudita. El registre es farà de manera "conjunta" amb una delegació saudita, segons informa l’agència oficial de notícies turca Anadolu, que recorda que la decisió es va prendre després de la conversa telefònica d’ahir a la nit entre el president turc, Recep Tayyip Erdogan, i el rei saudita, Salman bin Abdulaziz. En aquesta conversa, Erdogan va remarcar la importància d’una investigació conjunta dels fets del passat 2 d’octubre.