LLIBERTAT DE PREMSA

Protesta a Bangla Desh contra una llei que restringeix la llibertat de premsa

Més de 100 periodistes s'han manifestat amb les cares cobertes contra la mesura de l'Executiu asiàtic

zentauroepp45424509 journalists hold banners and placards as they protest agains181011160113

zentauroepp45424509 journalists hold banners and placards as they protest agains181011160113 / MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 100 periodistes han participat en una protesta contra Sheikh Hasina, primer ministre de Bangla Desh, per l’aprovació d’una llei l’objectiu de la qual és restringir la llibertat de premsa. L’incompliment d’aquesta norma comportaria penes de fins a 14 anys per a qualsevol que intentés registrar informació de manera secreta en edificis governamentals. Els informadors han demanat que almenys es reconsiderin les clàusules més severes.

Notícies relacionades

El Govern bengalí ha defensat l’Acta de Seguretat Digital, aprovada pelParlament, afirmant que aquesta nova llei només té l’objectiu de limitar els delictes informàtics. La nova norma combina mesures existents a l’Acta de Secrets Oficials, de l’era colonial, amb noves clàusules més dures. 

Els crítics amb aquesta acta argumenten que aquesta mesura està orientada a eliminar la llibertat d’expressió a les portes de les eleccions generals d’aquest desembre. Sheikh Hasina buscaria la seva tercera legislatura consecutiva. El Consell d’Editors va expressar una "gran decepció", ja que el gabinet de ministres va prometre modificar la llei, però no ho va fer. El Ministre d’Informació ha afirmat que hi ha altres punts importants a l’agenda, però que han parlat amb el primer ministre perquè els periodistes li puguin exposar les seves queixes pròximament.