GUERRA COMERCIAL

Trump imposa nous aranzels a la Xina

Pequín avança represàlies contra la mesura, que té un impacte de 170.000 milions de dòlars

oplyqqpscj0af21kuvcn451100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Peródico

El president delsEstats Units, Donald Trump continua la seva escalada en la guerra comercial amb la Xina i ha anunciat que imposarà aranzels d’un 10% sobre les importacions de béns procedents d’aquest país per un valor de 200.000 milions de dòlars (uns 170.000 milions d’euros). La mesura exclou productes com rellotges intel·ligents d’Apple i Fitbit, així com altres productes de consum.

La recaptació dels gravàmens de la llista començarà el 24 de setembre, però la taxa s’incrementarà a un 25% a finals del 2018, cosa que permetrà a les companyies nord-americanes tenir un temps per ajustar les cadenes de subministraments a altres països, segons ha informar un funcionari d’alt rang del Govern nord-americà.

Washington ja va gravar el juliol passat alguns productes xinesos, la importació dels quals alsEstats Units representa 50.000 milions de dòlars per any, però això podria augmentar i els aranzels poden continuar pujant.

Més amenaces contra la Xina

Després de conèixer-se la decisió de Trump, el Govern de la Xina va tornar a amenaçar d’adoptar represàlies per protegir els seus interessos si els Estats Units aplicaven aquests nous aranzels sobre els productes xinesos.

Notícies relacionades

Trump va assegurar en un comunicat que si la Xina pren represàlies contra els agricultors o indústries nord-americanes, “immediatament buscarem la fase tres, que són aranzels sobre importacions addicionals per aproximadament 267.000 milions de dòlars”.

El president nord-americà també va dir que els aranzels apunten a forçar un canvi en les polítiques comercials xineses, que va considerar "una greu amenaça per a la salut i la prosperitat a llarg termini de l’economia dels Estats Units".