INVESTIGACIÓ

Creix el misteri al voltant de la desaparició del soci d'Assange

Les pertinences d'Arjen Kamphuis són trobades a prop del lloc del qual va desaparèixer

La policia investiga diverses hipòtesis, entre elles el suïcidi o l'assassinat

undefined45016584 this handout picture taken and released by the norwegian pol180914122227

undefined45016584 this handout picture taken and released by the norwegian pol180914122227

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia noruega ha comunicat que ha trobat les restes del que podria ser el caiac del desaparegut Arjen Kamphuis, soci del fundador de Wikileaks, Julian Assange. L’informàtic holandès va ser vist per última vegada el passat 20 d’agost a Bodoe, al nord de Noruega, al sortir del seu hotel per agafar un tren cap a la ciutat de Trondheim, des d’on tenia un vol per tornar a Amsterdam. Mai va arribar a pujar al tren ni va agafar l’avió.

El caiac va ser trobat per l’equip de recerca a uns 50 quilòmetres de Bodoe, un dia després que un pescador trobés a l’aigua part de les pertinences de Kamphuis, inclòs el seu DNI.  No obstant, el registre telefònic mostra que el mòbil de l’holandès es va activar breument al sud del país, a prop de Stavanger, per mitjà d’una targeta SIM d’Alemanya 10 dies després de la seva desaparició.

Les hipòtesis

Notícies relacionades

La policia està estudiant diverses hipòtesis, entre elles el suïcidi, un accident o un acte criminal. A les xarxes socials se’n tenen en compte moltes més, des que la pagina de Wikileaks fes pública la desaparició i qualifiqués el cas d’"estrany". Els seguidors de l’organització suggereixen un possible assassinat per part de la intel·ligència nord-americana, britànica o russa. 

La policia ha negat que hi hagi una connexió entre aquest cas i el fet que a prop de Bodoe hi hagi una base de ciberseguretat i d’operacions informàtiques escandinaves.